СВЯТ

Китай се готви да гарантира енергийните доставки за зимното отопление

/NovinarBG.com/ Тъй като хладното време започна да обхваща обширна част от Северен Китай, изпращайки температурите рязко надолу, в петролното находище Чанчин производството и доставките на природен газ работят с пълна сила, за да осигурят на жителите топла стайна температура през зимата. Петролното поле, разположено в северозападния китайски басейн Ердос, е най-голямото петролно и газово находище в Китай, което доставя природен газ на повече от 40 големи града, включително Пекин и Тиендзин. За да осигури достатъчно природен газ за тазгодишното зимно отопление, петролното поле планира производството седем месеца предварително.

Като една от най-важните обществени услуги за хората в северните региони, зимното отопление винаги остава важен въпрос за китайските власти. По-рано тази седмица отговорните органи в страната излязоха с набор от нови политики за подкрепа на фирмите в сектора да увеличат производството на природен газ.

„Въпреки че мрачната и сложна международна ситуация добави натиск върху енергийните доставки на Китай през зимните месеци, страната като цяло може да осигури доставките на природен газ за нуждите от отопление през зимата тази година“, каза представител на Националната комисия за развитие и реформи.

Официалните данни показват, че през първите десет месеца на тази година производството на природен газ и въглища е нараснало с 6% и 10% на годишна база. Освен това страната също така се стреми да диверсифицира своя енергиен микс за зимно отопление, за да ускори преминаването на енергийния сектор към нисковъглеродни емисии. По-рано този месец проект на атомна електроцентрала в североизточната китайска провинция Ляонин беше официално пуснат в експлоатация, доставяйки топлина на близо 20 000 местни жители.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button