ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Костадинов огласи причината, накарала ПП-ДБ и ГЕРБ да се съберат

Безпрецедентна ситуация. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов описа решението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротационно правителство на пресконференция във Варна.

„Тези партии градяха своята политика на взаимното отричане, а сега правят общо правителство, независимо, че са го кръстили ротационно“, стана ясно още от думите на Костадинов. Точно преди 10 години това направи „Атака“, припомни той.

„Това е политическа измяна, но не ни изненада, защото от години тези партии работят за чужди интереси. Това е американско правителство“, каза още той.

„Вчерашните послания на ГЕРБ излъчваха обреченост. Най-големият нарцис в политиката – Бойко Борисов, каза, че ако трябва партията му ще падне до 5 процента“, допълни Костадинов.

За бъдещия първи министър-председател в ротацията – акад. Николай Денков, лидерът на „Възраждане“ разкри, че той е известен с псевдонима Сорос-Денков.

Страхът от „Възраждане“ ги накара да сформират коалиция, стана ясно още от думите на Костадин Костадинов.

Това е лошо за България, но добро за „Възраждане“, защото на следващите избори ще бъдем първа политическа формация, допълни той.

„Това е американски кабинет, каза още Костадинов за бъдещия министерски съвет. Те ще изкарат „Булгартрансгаз“ от забранителния списък за приватизация, за да бъде дадена компанията на американци. Ще направят всичко, за да задлъжнее още повече нашата страна. Ще ни вкарат в дългова спирала. Ще доунищожат армията ни. Ще ни оставят без изтребители“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Според него, ако в България има прокуратура досега тези партии трябвало да бъдат забранени.

„Ние сме единствената опозиция. Ние не се продаваме и предаваме. Ние сме различни. В България има две партии – „Възраждане“ и останалите“, каза още Костадин Костадинов.

„Това правителство няма да изкара дълго. Това ще е марионетен кабинет. Ще пускат постоянно доноси един срещу друг“, обобщи той.

На пресконференцията във Варна присъстваха и негови партийни съратници, сред които народните представители Коста Стоянов и Веселин Вешев.

Още новини

Back to top button