Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Край на гишетата! Софиянци влизат в XXI век

Край на гишетата и тормоза на недоспали лелки! София влиза ударно в XXI век, след като всички административни услуги ще могат да се издават през специалното мобилно приложение Digital Sofia.

„То ще бъде изключително интуитивно и лесно за работа”, обясни зам.-кметът по дигитализация Генчо Керезов. В него ще има включена и електронна идентификация на Столична община изцяло през телефона, както и система за сигурно електронно връчване.

По този начин гражданите няма да се нуждаят от предварително изваден електронен подпис и ще могат бързо и лесно да заявяват и получават услуги.

Целта е постепенно да включваме повече електронни услуги към платформата и така да изградим единно електронно гише за обслужване на гражданите изцяло през мобилен телефон – лесно, бързо и сигурно, каза още Керезов.

Този проект ще надгради системата за електронна смяна на адресната регистрация до превръщането ѝ в единна уебплатформа за всички услуги на общината.

Над 4000 нови заявки за смяна на адресната регистрация сме получили именно през системата.

„Успехът е наистина голям, тъй като само за три месеца тази услуга беше използвана десет пъти повече от всички други електронни услуги в община Студентски град за последните шест години, където и до днес има най-много такива заявки”, каза Керезов.

Услугата се заявява изключително лесно изцяло през мобилния телефон или компютър и отнема от 2 до 10 минути.

„И въпреки всичко в потребителския ход имаме една абсурдна според мен стъпка – гражданинът трябва да предостави нотариален акт на жилището, което ще обитава, защото законът го изисква. Няма никаква нужда от това, тъй като общинската администрация има достъп до тези данни.

Още новини

Back to top button