Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Кутев попиля „Промяната“: Трябва да видим реформи веднага

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябва да видим реформи веднага. Няма време, много бързо трябва да се влезе в промяната. Вече няма 4-годишни мандати. Къси са сроковете, трябва да има резултати, не обещания.

Това заяви в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ Антон Кутев, бивш говорител на служебното правителство и бивш депутат от БСП.
„Недопустимо е да има заплахи към журналисти и политици. Властта много бързо тряба да си свърши работата. Ако има заплахи, трябва много бързо да бъдат проверени“, каза Кутев в отговор на въпрос за заплахите към Атанас Чобанов и Борис Бонев.

„Затова хората гласуваха за промяната. Вече 1 месец мина от управлението“, каза Кутев.

По отношение на АМ „Хемус“ Кутев каза: „Проблематични са още 5 лота, за които никой не говори, а става въпрос за 1 милиард. Тоест, цялата тази така наречена реформа в правосъдната система трябва много бързо да се състои. Вместо това новият правосъден министър казва, че смяната на Гешев ще стане до края на 2022 г.“, посочи Кутев.

„Ако ще правите реформа до края на 2022 г., може да се окаже, че Гешев ще ви надживее“, каза още той.

Антон Кутев отправи и други призиви към новото мнозинство – за мерките в образованието и за справянето с бедността.

„За правителството има един много сериозен проблем – как ще доживее до септември, защото тогава ще има финансов ресурс. Трябва много спешно да се предприемат мерки. Всичките ни надежди за промяна започват малко по малко да ерозират. Март-април ще има сериозно недоверие към правителството“, каза той.

По думите му Пеевски и Гешев са колоните, които държат ГЕРБ. „По-голям проблем е Гешев. Виждам действията – няма как, толкова месеци, откакто сме подали документацията за „Хемус“. Милиард и кусур раздадени пари – става дума за пар екселанс кражба и тя трябва да бъде разкрита. Докато прокуратурата не го направи, няма как да направим крачка напред“, посочи политикът.

Кутев нарече Корнелия Нинова „нещо като туморно образувание за БСП“ и прогнозира, че дори да не спечели изборите за лидер на партията, тя ще ги подправи. „ЗАтова може да се появят нови проекти и всичките ще вземат от БСП“, заяви Антон Кутев.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button