Криминални Новини

Маскиран с патлак: Дай парите, ако искаш да живееш! Запомних те…

– Дай парите, ако искаш да живееш!

– Какво да трябва?

– Дай оборота, това е обир…

Така 28-годишният маскиран и въоръжен кърджалиец се е опитал да обере закусвалня преди да нахлуе в търговски обект за цигари и алкохол. Буквално минути преди 1 часа на 15 февруари, мъжът е пробвал да задигне оборота на баничарница в централната част на Кърджали. Продавачката обаче е разполагала с едва десет лева, част от които на монети. Тогава ядосаният бандит е атакувал далеч по-оборотния обект, собственост на общински съветник, откъдето отмъкна 450 лева.

Цялото нападение е било записано на видеокамерите на заведението за закуски.

„Искаш ли да живееш? Ако натиснеш паник бутона, свършваш!“, заплашва 28-годишният възрастна продавачка.

Жената отговаря, че пари няма.

„Изкарай от оборота, ще те застрелям! Ще те е*а в…“, заплашва маскираният мъж, показвайки пистолет.

„Ако имам пари, ама само пет лева имам. За ядене да ти дам? Виж, наистина, кълна се на майка ми“, казва женицата, показвайки банкнота от пет лева.

Малката сума разубеждава 28-годишният бандит, пише 24rodopi.

„Сега виж, оставям те. Запомних те. Пистолетът е в мен, не ми пука. Ще го използвам. Няма да ви вземам шибаните десет лева. Обаче, ако кажеш на някого за този случай, ще се върна за теб“, казва нападателят и си тръгва, псувайки.

Минути по-късно той атакува обект за цигари и алкохол, задигайки 450 лева. След това се качва в такси и се опитва да напусне града. Мъжът е задържан на КПП „Чилик“. Кърджалиецът е настанен за лечение в специализирано заведение.

Още новини

Back to top button