ПОЛИТИКА

Минеков за Блъсков: Ти му даваш апартамент, то кани роднини, отглежда овце и кокошки

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Представете си за миг, че аз отдавам моя апартамент, който не е далеч оттук под наем с договор без право да го преотдавате. Наемът би трябвало да бъде 1000 лв., но тъй като вие сте юрист, към когото мога да се обърна, аз ще ви го дам само за 100 лв. вместо 1000 лв. След това вече се случват неща, които са необясними“. Това заяви от парламентарната трибуна културният министър проф. Велислав Минеков по повод скандала около в. “Труд” и решението на министерството да прекрати договора за наем на изданието.

„Вие каните в апартамента ваш далечен роднина. Той пристига в апартамента не сам, но заедно и с да кажем с домашните си животни. Там на балкона настанява кокошки, петли, пуйки. Вътре в апартамента е неговото магаре, неговата млекодайна овца. На всичкото отгоре аз трябва да ви охранявам безплатно, за да не стане овцата на курбан. Не само това – вие не си плащате тези 100 лв., не си плащате електричеството, не си плащате отоплението. В този миг, когато ви кажа, че трябва да напуснете, вие заставате и казвате: „Минеков мрази животните. Той забрани на кокошките, петлите и пуйките да пеят, той забрани на магарето да реве и на овцата да блее”, коментира Минеков по време на изслушването си днес в пленарна зала.“

Диета без глад

Отговорът му дойде на въпрос, отправен от Димитър Делчев от “Изправи се.БГ! Ние идваме” и Манол Генов от БСП.

Минеков категорично посочи – ще пази правата на Министерството на културата, независимо кой по какъв начин се е настанил и кой е търсил парламентарни услуги.

От парламентарната трибуна Минеков обяви още, че за миналата година са били съставени 23 акта за административни нарушения, които се отнасят до задължението на медиите да декларират собствеността и финансирането си. На 30 юни е изтекъл срокът за деклариране на тези данни за 2021 година, като предстои кампания за контрол.

Липсата на прозрачност на медийната собственост и финансиране са проблеми, посочени в не един и два доклада, отнасящи се до свободата на словото. Според класацията на “Репортери без граници” за тази година България заема 112-то място – с едно надолу от предходната година, и е последна в Европейския съюз по свободни медии.

Проверка по рама

Въпреки това обаче, след решението на МК последва яростна реакция. От в. “Труд” заявиха, че се посяга на свободното слово, а парламентът бе повдигнат и от парламентарната трибуна миналата седмица, когато Тома Биков от ГЕРБ поиска от държавния глава Румен Радев да вземе страна по темата и обяви случващото се като недопустимо. Тома Биков дори заяви, че подобни действия от страна на министър Велислав Минеков се превръщат в рецидив и даде пример с действията му по отношение на Българската национална телевизия.

Игра на Богове -Възходът на падението

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button