Криминални Новини

Над сто дози кокаин, матамфетамин и екстази хванаха столични полицаи

Полицаи разкриха дрога в дома на мъж, скрита в интериора на жилището му. Специализираната полицейска операция е проведена от служители на сектор „Наркотици“ в СДВР.

В късните часове на 1 февруари, в момент на покупко-продажба, са арестувани 45-годишен дилър и негов клиент, съобщиха от МВР.

От двамата и от жилището, обитавано от 45- годишния, са намерени и иззети различни по вид наркотици – кокаин, матамфетамин и екстази. Наркотичните вещества били укрити в специално пригодени тайници в предмети от интериора на жилището. В хода на операцията е задържан и 48-годишен мъж.

В ползвания от него автомобил са открити 78 пликчета с бяло вещество, реагиращо на кокаин, и 6 пакета марихуана.

Също за притежание на наркотични вещества е задържан и 44 – годишен мъж, с криминални егистрации в полицията. Действията по разследването са осъществени на 4 февруари от служители на Първо РУ – СДВР. При извършена проверка, той доброволно предал пластмасова кутийка с растителна маса.

Последвали процесуално – следствени действия в дома му, откъдето униформените иззели два буркана и плик, съдържащи растителна маса, и електронна везна. Друг плик с аналогично съдържание бил намерен и в автомобила на задържания. От изготвената справка става видно, че растителната маса е коноп с тегло 189.49 грама.

По случаите са образувани досъдебни производства, а събраните материали са докладвани в прокуратурата.

На тримата мъже са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

Още новини

Back to top button