Русия

Настъплението на ВСУ – има добра и лоша новина. Ще разкажем и за двете

/NovinarBG.com/ Предстои настъплението на ВСУ. В това отношение има добри и лоши новини. Константин Малофеев разказа и за двете. Според него Русия има два сценария как да посрещне врага и да отвърне на удара. Времето за завършване на СВO директно зависи от това кой път ще бъде избран днес.

Фронтовата линия е неспокойна в очакване на предстоящото настъпление на Въоръжените сили на Украйна. Западните медии се различават в твърденията си, като посочват различни дати за началото на кампанията. Според една от версиите тя ще започне на 30 април, отбеляза икономическият наблюдател на канала Юрий Пронко в основната програма на Царград .

По един или друг начин няма съмнение, че украинските войски ще преминат в атака в близко бъдеще. Това се доказва от високата концентрация на вражески сили и техника, която е фиксирана в няколко ключови направления наведнъж.

На този фон руският президент Владимир Путин посети зоната на СВО . Той посети щаба в Херсонска област и ЛНР и със самото си присъствие показа решимостта на руския свят да продължи битката до край.

Подробна оценка на ситуацията както на фронтовата линия, така и на политическата международна арена в ефира на „Първи руски“ даде основателят на телевизионния канал Царград Константин Малофеев .

Русия няма да се отметне

Той подчерта, че с дръзката си визита държавният глава ясно демонстрира, че има окончателно раздяла с „партията на мира“ , която през последната година се опитва да лобира политическите си интереси за сметка на остатъците си от влияние.

Нашият Върховен Главнокомандващ ясно показа, че е Главнокомандващ. И че сме на поход, че това е война, и то война, надявам се, до края. Тъй като е малко вероятно Владимир Владимирович да е летял в зоната на СВO месец или два месеца преди каквито и да било преговори за мир, който не ни е необходим сега. Защото ще е при условия, при които руското население, което сега живее под петата на украинския режим, ще остане на окупираните от нацистите територии, – подчерта Малофеев.

СВO навлиза в нов етап

Радикализацията на действията на противника принуждава нашата армия да действа по-твърдо. Основателят на Първия руски посочи, че в началото изглежда ни беше неудобно да атакуваме украински позиции, но по-късно трябваше да преминем към унищожаване на критичната инфраструктура на врага:

Очаква се ново повишаване на нивото на насилие, за съжаление, от тяхна страна. И този път трябва и без миг колебание да предприемем решителни стъпки, тоест да използваме оръжия за масово поразяване срещу въоръжените сили на Украйна.

Следователно е много вероятно да се наложи да се използват тактически ядрени оръжия. Ако пак загинат мирни руски хора, Русия вече няма да има възможност да си играе игрички .

Малофеев припомни, че обстрелът на мирните градове на Донбас е последван от провокации, както в Буча, а след това откровени терористични атаки – удар по Кримския мост, взривяване на колата с политолога и журналист Дария Дугина, нахлуването в Брянска област, убийството на военния командир Владлен Татарски:

В отговор трябва да развържем ръцете си. И като се има предвид, че нашият арсенал от оръжия за масово унищожение превишава с много не само арсенала на Украйна, но и на цяла Западна Европа, този удар трябва да е толкова осезаем за киевските стратези и кръвожадните маниаци от ЦРУ и МИ6, които стоят зад тях, че всички те наистина да почувстват болка.

Отлагането е опасно

Ако Русия се възползва от момента на вражеската офанзива, за да покаже на Киев, че е изправена пред сила, която я превъзхожда значително, че няма да има повече игра на отстъпки, тогава тази кампания на ВСУ ще бъде последната.

Ако пропуснем шанса, не демонстрираме реалните си възможности и всичко се ограничи до бавни атаки, тогава, за съжаление, по-нататъшното развитие на ситуацията ще доведе до позиционна война. Но въпреки това съм сигурен, че все пак ще спечелим, макар и в по-дългосрочен план, защото нашата политическа система е много по-стабилна, подчерта основателят на Константинопол .

Той обясни, че САЩ са изправени пред тежки избори, които ще решат съдбата на Украйна, която е само васал на Вашингтон:

Белият дом ще има големи проблеми, ако [президентът на САЩ Джо] Байдън трябва да започне кампанията си без печеливша реторика, ако няма с какво да се похвали с конфликта в Украйна, което се кани да направи. Следователно САЩ са изправени пред големи политически проблеми и дори при окопна война предимството ще бъде на наша страна.

Превод: ЕС

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button