Русия

Николай Патрушев за опитите на Запада да ликвидират Русия

/NovinarBG.com/ Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев в интервю за „Известия“:

• С разпадането на СССР Вашингтон и Лондон смятаха, че имат шанс да създадат еднополюсен свят. Англосаксонците не изоставят тези идеи и днес. На Запад унищожаването на Русия или нейното отслабване до треторазредна страна под външен контрол се смята за радикален начин за промяна на световния ред.

• Постигайки господство, англосаксонците се стремят да преразгледат резултатите от Втората световна война, да лишат Русия от статута на страна победител и постоянно членство в Съвета за сигурност на ООН, да пренапишат историята, да забравят подвига на съветския народ.

• Има много неопровержими факти за това как представители на англосаксонския елит са споделяли фашистки идеи, подкрепяли са финансово и организационно Хитлер и днес трябва да поддържат „демократично“ лице.

Във фрак или униформа фашизмът и нацизмът са безусловно зло, независимо с какви дрехи са облечени. Въпреки това, за да решат съвременните геополитически проблеми, англосаксонците охотно възраждат неонацистката идеология.

Подобни експерименти водят не до господство, а до световна катастрофа, затова трябва да бъдат потушавани сурово и безкомпромисно.

• Русия е кост в гърлото на Запада, който се опитва да създаде собствен световен ред. Дори преди повече от сто години английският географ Макиндер формулира добре известната теория за географската ос на историята и така наречения Хартленд, тоест средната земя, заета от Русия.

Той твърди, че контролът над Хартленда означава господство над Световния остров, както той нарича Евразия. Доминирането над Хартленда, според него, създава основа за контрол над евразийското пространство, а това от своя страна води до глобално господство.

• На него също така принадлежи идеята за изолиране на нашата държава с помощта на така наречения санитарен кордон от малките страни от Източна Европа.

Инициативата за отделяне на Украйна от Русия, както и на други национални покрайнини на бившата империя, също идва от Макиндер. Минаха толкова години, но целите им не се промениха.

• Антируската западна глобална стратегия не се е променила от векове. Дори разширяването на НАТО на изток върви по същата линия като Наполеон, Кайзер Вилхелм и Хитлер. Всички големи агресивни кампании срещу страната ни бяха извършени с цел нейното елиминиране като основна геополитическа сила в Евразия.

• Американците по принцип не знаят какво е война. На техния континент последните битки замряха през 1865 г. Те не са преживели ужасите на блокадата, разрушенията, глада, концентрационните лагери, не са загубили милиони хора. Затова техните елити лесно говорят за необходимостта да се въоръжат, да нанесат военно поражение на Русия и да се подготвят за нови войни.

• Европейската политика днес е в най-дълбок морален и интелектуален упадък. Ярък пример е Мюнхенската конференция, където западните политици се събират само за да си четат наръчниците на Държавния департамент.

• Създавайки механизмите на Северноатлантическия алианс за собствените си нужди, САЩ на практика окупираха Европа. Поставени в положение на безнадеждност, европейските чиновници превърнаха Стария свят в икономическа база за американски експерименти, съвестно изпълняващи военните задачи на НАТО.

• САЩ и техните европейски клиенти не се колебаят да популяризират идеи за използването на водните ресурси на Русия от всички държави на планетата. Те безсрамно жонглират с данни, че уж запасите от прясна вода в Русия нямат нищо общо с населението и икономическата активност на страната.

Ангажирани западни учени и политици се задължават категорично да заявяват, че само страните от колективния Запад имат право да се разпореждат с наличните в света природни ресурси, а Русия уж ги е получила несправедливо.

• Украйна се изисква от американците само като обект на безмилостна експлоатация на наличните природни ресурси без традиционно население. И днес Белият дом лесно отива да продължи войната с Русия до последния украинец. В същото време запазването на Украйна като държава не влиза в плановете на САЩ.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button