Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
Криминални Новини

Оставиха в ареста украинеца, превозвал бежанци край Карлово

Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Станислав Колесник (28 г.), гражданин на Украйна, срещу когото са повдигнати две обвинения:

Едното е, че на 30 август 2022 г. в село Кърнаре, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци – девет сирийски граждани, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно транспортно средство – лек автомобил „Форд Транзит“, по отношение на повече от едно лице и по отношение на ненавършилото 16-годишна възраст лице – дете на 13 години. Второто престъпление е за това, че на същия ден е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с нето тегло 0,092 грама на стойност 0,55 лева.

Съдът намери, че от събраните до момента доказателства следва извод за обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които е привлечен като такъв. Според съда при мярка за неотклонение, различна от задържане под стража, е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив, за което е насрочено открито заседание на 08 септември 2022 г. в 13:30 часа.

Припомняме, че 28-годишният украинец бе заловен на 30 август, докато превозва нелегално сирийски бежанци. Станислав Колесник е със статут на временна закрила у нас.

През април друг украинец бе арестуван в Странджа с група от 13 мигранти от Афганистан. Игор Василковски е хванат на 12 април до село Индже войвода със свой сънародник. Двамата тъкмо товарели мигрантите в джипа си, когато са задържани от граничните полицаи. При ареста единият от тях е обявил, че е депутат. Той се е представил като Игор Василковски.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button