Криминални Новини

Откриха 40 кг марихуана за над 158 000 лева на „Капитан Андреево“

Близо 40 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На 02.03.2023 г. на пункта в посока към Република Турция пристига влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът – български гражданин, заявил, че пътува от България за Турция без товар и няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в матраците на леглата за почивка в шофьорската кабина са открити 64 полиетиленови пакета, машинно запечатани и вакуумирани, съдържащи суха зелена тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 39.550 кг на стойност 158 200 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на товарния автомобил е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура -Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо водача.

Още новини

Back to top button