Русия

Първата битка на руски танкове с „Леопарди“. Победиха руснаците

/NovinarBG.com/ Първата документирана загуба на рекламирания немски танк Leopard, постъпил на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, стана по време на учение. И това се случи дори не в Украйна, а в Полша. Но ще има още! „Цариград“ събра най-ярките и любопитни случаи, когато в ръцете на украински войници отвъдморските вундеркинди се превърнаха в безполезни парчета желязо.

Слизайки по хълма, Leopard-2A4 с украинския екипаж заби дулото си в земята, след което кулата излетя като капак с осолена свинска мас, ферментирала в буркан. Но скоро стана известно за още по-нелепо продължение на този инцидент.

В момента на този срам друг „Леопард“ се натъкна на авариралия танк, който се придвижи напред и рязко направи заден ход. В резултат на това и двете машини ще трябва да се ремонтират, а невнимателните глупаци, които са ги карали, ще трябва да им търсят заместници.

Едва сега всички умни от Украйна избягаха отдавна, смениха акаунтите си в социалните мрежи и работят нелегално в различни страни, страхувайки се да не попаднат под статията за дезертьорство.

Удряй сам

В ръцете на украинските воини обаче добрите съветски оръжия понякога причиняват повече вреда, отколкото полза. Целият свят видя ужасни кадри как танкът Т-72 на въоръжените сили на Украйна с един изстрел почти от упор унищожава половината от мотострелкови взвод. 15 души!

Екипажът погрешно взе своите другари за „врагове московчани“. Като се има предвид мащабът на наркоманията в редиците на укровермахта, лесно е да се отгатне по каква причина.

Светият „Javelin“ се провали

Въпреки шизофреничния култ към американската противотанкова управляема ракета (ПТУР) „Джавелин“, който активно се разпространяваше в Незалежная в самото начало на СВО, ефективността на комплекса се оказа доста ниска. Особено когато този ПТРК попадна в ръцете на украински войници.

И има документално доказателство за това – видео, в което пленен войник от въоръжените сили на Украйна разказва за своя опит в използването на противотанкови системи:

„Донесоха ни два Джавелина. Докато ги изнасяхме от колата, единият беше изпуснат и се счупи“, разказва украинец.

„А после те дълго се мъчиха с втория, опитвайки се да разберат как да стрелят от него. Никой не знае английски и никой нищо не ни обясни. Почесаха се по главите и се разотидоха. Това е всичко“, добавя той.

Друг нещастен воин казва, че този комплекс може да удря само движещи се цели с температура, по-висока от температурата на околната среда. И от него не можете да влезете в неподвижни, неконтрастни цели:

„Докато преминем през това, вече бяхме пропилели всички заряди“.

Представители на производителя обясниха неуспешните изстрелвания с лоша подготовка на укровояка. Властите на САЩ обаче не са закупили тези комплекси за морската пехота на САЩ. По този начин потвърждавайки, че киевският режим е бил снабден с неефективни оръжия, от които някой е направил добри пари.

Междувременно в Украйна новородените момичета масово се наричаха Джавелини, а момчетата – Байрактари …

Байрактар” излетя

В допълнение към факта, че деца биват кръщавани на турския боен дрон, посветени са му стихове и песни, активно се продават суичъри с изображението му. А после утихнаха. Защо?

Защото се оказа летяща заготовка, от време на време случайно удряща целта. Но всичките му успехи са постигнати там, където няма защита в дълбочина. Този номер не мина от руската ПВО – цялата партида прехвалени турски БПЛА беше унищожена.

Ето какво казаха самите украинци за Bayraktars – по-специално ръководителят на Асоциацията на отбранителните предприятия Сергей Пашински:

„Те са много уязвими за противовъздушната отбрана. Трябва да разберете, че имахме много „Байрактари“, но руснаците ги нокаутираха всичките за една седмица“.

Има и друго обяснение на военните наблюдатели. Въоръжените сили на Украйна просто не можаха да овладеят комплекса БЛА. Те са по-близо до терористичния подход. Те предпочитат да изстрелват в небето обикновени „магазинни“ дронове с експлозиви, които често падат върху главите им при излитане.

„Те там поглъщат транквиланти в окопите и завързват експлозиви с допълнително тегло към леки дронове. После дронове падат върху главите им“, каза ветеран от ЧВК „Вагнер“ за „Цариград“ за особеностите на украинците, които водят войната

Спагети-миномети

Също така рекламираните 120-мм миномети Mod63, които Италия предаде на украинците, се оказаха съмнителни оръжия.

„Трябва да се предположи, че италианците са се ръководили от принципа „приеми, Боже, че не съм добър“, тъй като ниската бойна ефективност на минохвъргачките, произведени през 1966 г. със система за насочване от 1947 г., може да се предвиди“, казва нашият експерт.

Оказа се, че италианските „Модове“ в битка работят дори по-зле от съветските полкови 120-мм минохвъргачки, разработени през 1938 г., които в модернизираната версия на 2С12 „Сани“ бяха на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Освен това ВСУ-шниците заредиха снаряди от съветски тип в италианската минохвъргачка. Поради това постоянно се случваха пропуски или прелитания. В същото време има безброй случаи, когато мини падат върху главите на своите.

Кристални гаубици

Включваме и 155-мм гаубици М-777, произведени в САЩ, които бяха доставени на Украйна за войната с руснаците.

„Трудно е да се каже защо не направиха фурор в украинската армия. Или украинските военни не знаят как да ги използват, или наистина са зле“, предположи бившият „вагнерианец“.

Бригаден генерал от въоръжените сили на Украйна Владимир Карпенко смята, че американските гаубици са лоши. Висшият офицер се оплака, че след всяка стрелба една трета от гаубиците отказват и ги нарече „кристални“.

Невъзможно е да ремонтирате M-777 без ремонтен комплект. Местни занаятчии по всякакъв начин се опитаха да направят това, но след изстрел по време на защита на силна точка, муцуната се разкъсва и разчетът бива нарязан с шрапнели.

„Ето каква е „неблагодарността“: оправиха го, ама уби нашите“, пишат по-късно украинци в коментарите под публикацията за извънредното положение.

Оръжия срещу мирни многоетажни сгради

Съветската зенитно-ракетна система С-300 в „сръчните ръце“ на украинските войници се превърна в оръжие за геноцид срещу собствения си народ.

Ракетите, с които въоръжените сили на Украйна се опитват да свалят руските „Геран“ и „Калибър“, по правило поразяват не въздушни цели, а мирни високи сгради, което води до жертви сред обикновеното население. Ракета, изстреляна от С-300, удари сграда в Киев в първите дни на СВО, разкривайки тъжна статистика.

Сляп „Цезар“

Проблеми имаше и с колесните самоходни гаубици „Цезар“. Оказа се невъзможно да се обучат украинци да се бият нормално на тях. Един от ветераните от НАТО каза в интервю почти със сълзи на очи:

„Когато нашата техника попадне във въоръжените сили на Украйна, тя се превръща в микроскоп, с който се забиват пирони. През 2008 г. минахме през същото с грузинците.“

Така военните коментираха историята, че украинските момчета се опитват да разберат структурата на френските самоходни оръдия, използвайки преводача на Google. Разбира се, половината от фразите бяха неразбираеми.

Освен това украинците изпитват трудности при преобразуването на единиците за дължина на други хора в обичайните си метри и сантиметри, което значително влияе върху точността на стрелбата и понякога води до повреда на оръжията. Ето защо, при радиоприхващане, нашите момчета толкова често чуват руски нецензурни думи по отношение на чужди оръжия.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button