Криминални Новини

Пловдивчанинът, разхождан на каишка от Куката, Емили и Чеченеца: Не са ме карали!

Никой не ме е карал. Чувствах се притеснен, защото те са по-големи от мен. Това обясни пред Районния съд пловдивчанинът Денислав Делчев, разхождан като куче на каишка от инфлуенсърите Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Даниел Йорданов, познат като Емили Тротинетката.

Разпитван от адвокатите на тримата и обвиненият за техен съучастник Стоян Карапанов, 20-годишният категорично отрече да са го заплашвали или карали насила да се снима в клипа, който обиколи социалните мрежи. Посочи обаче, че се е чувствал гадно.

Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката бяха задържани на 5 април м.г., 2 дни след като записали видео, в което разхождат Денислав с колан на врата като куче из пловдивски мол. То беше качено в интернет повторно от варненеца Милен Стаматов и бързо събра хиляди гледания. Тримата прекараха почти 2 месеца зад решетките. По-късно в хода на разследването по делото беше обвинен и Стоян Карапанов, който беше с най-леката мярка за неотклонение – подписка.

„Стоях си вкъщи и си разглеждах фейсбука, когато попаднах на живо излъчване. Успях да сваля клипа, преди да го изтрият и да го кача, изказвайки отвращението си. Видях как групата зад мен, заедно с още хора, бяха вързали Денислав с колан, подхвърляха му чашки, караха го да лае“, разказа пред съда Стаматов. Той добави, че много хора изказвали възмущението си от клипа в коментарите, а един от тях била бивша учителка на младежа.

Тя му казала, че Делчев имал специални образователни потребности и свързала Милен Стаматов с родителите му. 28-годишният мъж ги питал дали ще заведат дело. „Баща му каза, че са го обмисляли, но имат по-малко дете със заболявания и ако имаха средства, те биха отишли за него“, обясни Стаматов. По думите му предложил на семейство Делчеви да организира кампания за набиране на пари.

Мъжът обясни, че преди първото заседание по делото не говорил с Денислав, а само с родителите му. Те му казали, че синът им е бил притесняван от Стоян. Пострадалият от своя страна му казал, че се притеснява от тримата инфлуенсъри, защото са го търсили на работата му.

Още новини

Back to top button