Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Гергов за панаира

снимка visitplovdiv.com

Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Георги Гергов за международния панаир. Бизнесменът бе поканил представителя на общината в компанията на общо събрание, на което да се реши дали да бъде приет трети акционер – община Варна. Апортната вноска на морската община трябва да е делът ѝ от 29% в Пловдивския панаир, предаде Евроком.

Още преди ден стана ясно, че съветниците на „Демократична България“ в общинския съвет на Пловдив ще предложат представителя на общината да блокира приемането на Варна като съакционер.

Ще искат и местната власт да упражни правото си да спре увеличението на капитала на „Пълдинтур инвест“.

Решението бе гласувано след дебати, които продължиха около 1 час.

39-ма от съветниците гласуваха“за“ блокирането на сделката, нито един не се е обявил против, а деветима са се въздържали. Въздържалите се са представителите на групите „Автентична лява БСП“ (която не се ползва с доверието на ръководството на партията) и ГЕРБ.

„Успяхме! Приеха се предложенията ни – противопоставихме се на апорта на акциите от Панаира и задействахме блокиращата квота на Община Пловдив. Решението се прие с впечатляващо мнозинство! Общински съвет каза твърдо „не“ на пълното овладяване на емблематичния за Пловдив Международен панаир. Благодарим на всеки един съветник, който днес даде търсената от нас подкрепа!“, коментира след гласуването във „Фейсбук“ общинският съветник от ДБ Веселина Александрова.

Още новини

Back to top button