Криминални Новини

Полицията разби наркооранжерии на три места в Пазарджишко

Служители на сектор „Криминална полиция” в Пазарджик проведоха полицейска акция по противодействие на разпространението и производството на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В хода на спецоперацията са извършени обиски и претърсвания на апартамент и две къщи в Пазарджик и село Калугерово, обитавани или ползвани от 32-годишен мъж, жител на Калугерово, криминално проявен.

И на трите места били обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана, оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол над влажността, температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

Криминалистите са открили и иззели общо 250 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие. Те представляват близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. Освен това, в апартамента на мъжа в Пазарджик са намерени още около 1.9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а цялата открита дрога и съоръженията са отглеждането и са иззети. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Още новини

Back to top button