ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Политолог разкри как Борисов е надхитрил ПП-ДБ и къде отиват избирателите на Промяната

Най-вероятно Бойко Борисов е започнал неофициални разговори с БСП и ДПС отдавна. Днес видяхме поредния голям спектакъл от Борисов. Искам да успокоя зрителите, че бюджет ще бъде приет и Борисов се опитва да плаши с тази тема. За мен след днешното развитие на събитията най-вероятно отиваме на нови предсрочни избори юли месец.

 

Това заяви политологът доц. Петър Чолаков, който коментира днешните изказвания на Бойко Борисов и ГЕРБ в парламента, че проектокабинетът и управленската програма на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП – ДБ) не ги удовлетворяват и започват разговори с другите партии.  

„Борисов надхитри партиите на промяната, които седнаха на масата за преговори с човек, който преди година арестуваха. ПП – ДБ допуснаха една много сериозна тактическа грешка – отговориха на предизвикателството на Борисов да представят правителство, преди ГЕРБ да е направила това. ПП – ДБ се върза на този блъф на Борисов.

Според мен ПП – ДБ въобще не трябваше да води преговори за правителство сега. Трябваше да изчакат ГЕРБ да си обяви правителството и тогава да се водят разговори и да се разсъждава. Не трябваше да се разкриват картите преди това да са направили от ГЕРБ. Защо избързаха? Това показва на широката публика, че Борисов диктува събитията. Не трябваше да бързат и вчера да представят проектокабинет“, добави той.  

По думите му избиратели на ПП сега са отишли към „Възраждане”. Политологът смята, че няма доказателства за това, че сядането на една маса с ГЕРБ ще им донесе електорални ползи. „Не трябваше да се водят още сега преговори за правителство. Нямаше основание да се бърза”, заяви политологът.

„Относно мълчанието на ДБ – за мен това е най-умната стратегия. Христо Иванов си запазва картите и шансовете с това мълчание. Появиха се слухове, че той е бил готов да подкрепи ГЕРБ с първия мандат, но аз не мисля така, защото това ще отблъсне много избиратели от ДБ. За мен Борисов никога не е искал да съставя сериозно редовен кабинет и се е готвил за предсрочни избори“, каза още доц. Чолаков. 

Още новини

Back to top button