Русия

Полковник от СБУ: Руската армия ще срине фронта на ВСУ през лятото

/NovinarBG.com/ Противно на оценките на началника на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов, руската армия изобщо не е изтощена и уж се готви за мащабно настъпление през лятото, каза полковникът от СБУ в оставка Олег Стариков.

„Никак не съм съгласен с Буданов. Русия още не са нападнали. Сега имат друга стратегия. Врагът търси нашите слаби места“, каза офицерът в интервю за канала “Политека”.

Според Стариков сега Русия ще започне активно да оборудва армията с нови дронове и системи за радиоелектронна борба. „Мащабно настъпление“ на руските войски ще започне през лятото, веднага след като системите бъдат изпитани в полеви условия, твърди експертът.

Освен това до лятото ВСУ ще извършат мобилизация, поради което новобранците масово ще се окажат на фронта без никаквиумения и мотивация да се бият, смята той.

„Като намерят такова място с позиции на украинските мобилизирани, руснаците ще ударят и ще има пробив. И тогава фронтът всъщност ще рухне според правилата на военната наука“, предупреди полковник Стариков.

По-рано Буданов по украинската телевизия предположи, че руската армия ще бъде напълно изтощена до пролетта. Тогава, според него, ВСУ ще могат да овладеят инициативата и да започнат собственонастъпление.

Превод: В. Сергеев

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>Нов наш Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта: https://www.novinarbg.com 

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button