Русия

„Позициите ни са разкъсани от снарядите на ВСУ напълно“: СВО през погледа на руски бойци

/NovinarBG.com/ Украинските военни, възползвайки се от тактическото изтегляне на руската армия, се опитват да се закрепят в Работина. Тежка остава обстановката край Бахмут. На този фон Пентагонът официално потвърди предишни слухове за прехвърляне на снаряди с обеднен уран в Киев.

През нощта руската армия отново предприе комбинирана атака срещу пристанищната инфраструктура на Одеска област. Отбелязано е пристигането на „Герани“ на обекти в градовете Измаил и Килия. Украинците публикуват видеоклипове на пристигащи, въпреки строгите забрани на властите.

„В Килия очевидно са добавили съоръжение, където се сглобяват военноморски дронове, както и петролно депо“, пише военният експерт Борис Рожин в канала си в Telegram.

В социалните мрежи жители на Одеска област се оплакват, че са се превърнали в жив щит за украинската ПВО:

„Изобщо не е добро утро! В град Измаил тази нощ противовъздушната отбрана стоеше точно в центъра на една от алеите близо до жилищна сграда. Да кажа, че моето семейство и аз бяхме в шок е подценяване“.

„И това след изявлението, че всички съоръжения за ПВО са разположени извън града. Да чуеш тези ужасни звуци, да видиш сиянието и как летят ракетите е друго „удоволствие“. Бяхме полузаспали и дори не разбрахме веднага какво се случва. Мислеха, че бомбардировката е започнала“, заяви той.

Това е, пристигнахме…

Нашата армия става все по-добра в заглушаването на украински дронове, принуждавайки операторите да се приближат до линията на съприкосновение.

И това позволява на руснаците да нанасят точни удари срещу вражеските ударни части. За това пише западното издание Business Insider.

Журналистите посочват, че руснаците са преместили средствата за радиоелектронна борба (РЕБ) по-близо до фронта, разширявайки обхвата им, за да създават смущения.

Какво се случва в Работина?

Както отбелязва каналът „Рыбарь“, в Ореховския сектор на Запорожкия фронт украинската армия, под обстрела на руската артилерия, се опитва да се закрепи в Работино:

„В същото време нашите сили преустановиха атаките на централната част на селото, като удържаха отбрана в южните покрайнини.“

На свой ред военният блогър Владимир Романов съобщи в своя телеграм канал „Romanov Лайт“, че Работино е изцяло под контрола на врага.

Ще бъдат направени опити да го превземем с нашите сили възможно най-скоро. В същото време село Вербовое, което се намира на няколко километра от Работин, е изцяло под наш контрол, включително покрайнините.

Междувременно изпълняващият длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки каза пред ТАСС, че украинските въоръжени сили продължават да губят хора в Работино:

„Ние контролираме доминиращите височини, а те са разположени практически вдясно и вляво от Работино“. „

„Ако погледнете географска карта, можете да разберете, че врагът просто влиза в капан и е постоянно под обстрел. Това е огнева мешка“, заяви той

Подготвя се юмрук край Бахмут

Разузнавач от 200-та отделна гвардейска мотострелкова бригада на Северния флот, действаща в състава на Южната група войски, съобщи за РИА Новости, че Киев струпва значителни сили в Часов Яр и Богдановка за формиране на ударна група. От тези населени места противникът доставя боеприпаси на позиции в близост до линията на съприкосновение.

„Рибар“ в същото време отбелязва, че украинските формирования вече са предприели поредица от атаки в района на Клещеевка и Андреевка (район Бахмут). Настъпващите сили бяха прикрити от нашата артилерия и се оттеглиха на първоначалните си позиции.

Предно напрежение

Заместник-ръководителят на руската гвардия на ДНР Александър Ходаковски заяви в своя телеграм канал, че напрежението в участъка Новодонецкое-Новомайорское не стихва. Украинските военни водят масиран артилерийски огън по нашите позиции:

„Противникът търпи загуби в жива сила и техника, но упорито продължава да настъпва. Някои от нашите позиции са разглобени от снаряди до такава степен, че напълно са загубили своята функционалност.“

Ходаковски отбеляза, че руските войници трябва да се оттеглят на резервни позиции. Но когато стане относително тихо, те се връщат обратно, за да възстановят разрушеното. Времето обаче е твърде малко.

В същото време, според него, нашата авиация бомбардира украинските въоръжени сили с фугасни авиационни бомби (ФАБ), но внимава да не увреди собствените си позиции.

Поддръжка на ВСУ

Пентагонът официално потвърди, че украинските въоръжени сили ще получат боеприпаси за танкове Abrams, както и снаряди с обеднен уран като част от нов пакет от военна помощ на стойност 175 милиона долара. Черупките съдържат ураново ядро. Те са малки по размер, но разрушителният им ефект е много по-голям от този на стандартните боеприпаси.

Що се отнася до радиоактивността на обеднения уран, тя е по-малка от тази на естествената руда. Но подобно на други тежки метали, той е токсичен и води до много сериозни последици за здравето, включително широко разпространен рак.

Американски танкове все още не са получили въоръжените сили на Украйна. Очаква се обаче те да бъдат доставени в Киев в края на септември.

Какво от това?

Политологът Антон Бредихин в разговор с кореспондента на Цариград отбеляза, че САЩ представляват заплаха от голяма екологична катастрофа на територията на Украйна. Дори обедненият уран може да бъде заменен с определени видове ядрени оръжия.

„Не е изключено общият фон да бъде доставката на ядрено оръжие. Американците се готвят да прекарат ядрена зима в Украйна. Как най-накрая да довършат останалите жители на страната“, казва Бредихин.

Можем да разчитаме само на нашата разузнавателна мрежа и на точността на нашите ракети, които вече унищожиха склад с уранови снаряди в Украйна близо до Хмелницки, създавайки там втори Чернобил.

Като цяло, ако САЩ доставят ядрено оръжие на Украйна, това напълно ще ни развърже ръцете. И за да гарантира своята сигурност, Русия ще има пълното морално право да нанесе превантивен удар по Киев. Ако трябва, ще го докараме до Вашингтон.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button