Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Проф. Рачев заговори за времето през ноември и каза кога идва обратът с температурите СНИМКИ

Продължаваме да бъдем в топлото време, макар че навън вече захладня. С такава прогноза за времето ни посрещна тази сутрин проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

Да поговорим за Чарли – един огромен антициклон, който има една извивка, по която в момента нахлува един студен въздух, който ще обхване България.

Ще вали, на някои места ще стигне и до 10-ина литра, а във високите части на планините може би ще завали и сняг.

Но все още е топло, рано е за формиране на трайна снежна покривка, която да облагодетелства любителите на ските.

Утре може в сутрешните часове да прокапе. Мрачно време ще е. Ще бъде хладно, но дори и с тези температури, средната денонощна температура едва ще се доближи до нормата. Следващите дни ще е по-топло от нормалното, с повече слънце, хубаво есенно време.

В Пловдив нещата малко ще се забавят. Утре ще бъдат по-ниски температурите и после понеделник, вторник и сряда – топло време. Няма отрицателни температури, каквито ще има през втората част на ноември, но не е нещо ненормално.

В Хасково събота и неделя ще бъде по-мрачно, евентуално с повече валежи. Хубаво време от понеделник нататък.

Във Варна ще бъдат 14-15 градуса, а във вторник ще проникне малко по-хладен въздух по източната периферия на Чарли. Морето обикновено балансира.

В Шумен не могат да се очакват големи разлики в температурата, там ще бъде малко по-хладно уикенда, но първите три дни от седмица температурите ще бъдат отново няколко градуса над нормата.

Във Велико Търново също ще бъде по-хладничко. Първата половина на седмицата очакваме малко по-южен вятър. Днес и утре, в предбалкана особено, е напълно възможно да се натрупат и 20 литра.

От неделя времето се оправя по планините, където нищо чудно вече да има 10-25 см. нов сняг.

Това е много рядко явление. На височина 20 километра, насочено е нагоре. Защо? Как? Това просъществува 3-4 десети от секундата, изключително интересно е и много рядко може да се снима. А над него има едни червени елфита, които са още по-високо. Земята е пълна с изненади.

Още новини

Back to top button