Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Проф. Витанов: Утре иде голям обрат във войната! Злите руски военни изчезват от украинската територия, ето защо

Ситуацията по оста Русия-Украйна става все по-напечена. Именно заради това българският математик проф. Николай Витанов даде информация за войната за 29 септември 2022 г.

„Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война.

Интересува ме отработването на методологията ми за анализ и прогнози на военни конфликти. И си я отработих. А вие си ревете. И вашия рев е част от методологията. Трябва да се знае и процентът на ревящите. Знае се вече. Писах ви – математиката е по-силна от всякакви идеологии. Всяка идеология гледа света през криво огледало. А математиката – не.

Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук – технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк – националният интерес. Чий национален интерес – нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.

На който не му харесва – да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна. Ама чете и реве. Каза ти се юрдеко – тази информация не е за тебе. Не я чети. Може да си повредиш перцата.

Знаете, че има нещо, за което няма да се разберем с „независимите фактчекери“. Аз казвам нещо очевидно – поради начина на водене на войната от украинска стана, украинските загуби са много големи и това не ми харесва. И на украинците не им харесва и си крият загуби. И на фактчекерите не им харесва и носят вода от 9 кладенеца, за да се опитват да оборват това.

Съгласно Макиавели, няма какво да се разправям с фактчекерите. Просто ще изчакам края на войната и тогава истината ще лъсне. Нали така.

Новия ми стил на изложение го знаете. „Независимите фактчекери“ смятат, че руснаците са лоши, а украинците са добри. Аз мисля, че истината е по средата, но пак според Макиавели няма да се разправям с тях. Времето ще покаже, кой е прав.

Знаете, отдавна съм прогнозирал как ще свърши тази война. Затова плиткоумните ме смятат за проруски настроен. Утре, доста голяма част от Украйна ще бъде анексирана. Позна ли Витанов – позна. Защо познава? Защото шаран-юрдещината му е чужда.

Та според фактчекерите имаме зли руснаци и добри украинци. Добре, ще ги наричам така. Знаете, че това не влияе върху анализа ми на войната.

Винаги съм казвал: слезте на земята, гледайте реално на нещата. Успокойте се – войната няма да реши никой от личните ви проблеми, може само да ги задълбочи. Наблюдаваме събитията и си правим сметката. А аз си шлифовам методологията за анализ.

Да видим сега какво става при лошите руснаци и добрите украинците

1. Натискът върху лошия Путин за по-твърди действия даде резултат. В лошата Русия върви мобилизация. Знаете – злото винаги успява. Затова мобилизацията се очаква да набере и над 300 000 човека. Някои са удивени от подкрепата за Путин и войната в Русия. Писах ви, какво е казал Бисмарк – руснаците са опасни с това, че са свикнали на малко.

2. Остава 1 ден до присъединяването на територия и население колкото една България към лошата Русия. Нали така. Лоша, по-лоша, още по-лоша – ще го направи. Голяма победа за злото. Но не се чудим нали – светът е така устроен, че злото винаги побеждава.

3. Злите руснаци водят войната на украинска територия. Добрата украинска армия не може да ги изтласка. За това има обективни предпоставки. Не става само с пушечно месо, трябва и техника.

4. Добрите руснаци, които бягат от мобилизацията да спасят кожата, няма да провалят мобилизационните планове. Ще ги дават по телевизия седмица – две, па ще станат безинтересни. Тъй работи злото и то дабре знае как функционират добрите масмедии. Winter is coming и понеже злото повишава зрителите и аудиторията, то се отразява с предимство.

6. Доброто винаги страда. Съгласно холивудските сценарии, скоро добрите телевизии ще започнат да отразяват масовите трудности, свързани със зимата. Не бойте се, те няма да са чак апокалиптични, страданието няма да е много голямо.

Добрата страна веднага ще отчете победа, защото народът е страдал по-малко от очакваното. Разни въпроси от вида – а защо народът въобще трябва да страда, ще бъдат заметени под килима. Ако трябва, ще страдате и стотици години за победата на доброто – това е положението.

7. Простият план на лошите руснаци се очаква да сработи. Той е, ама наистина прост – референдуми – присъединяване на територии към Русия, масивно навлизане на руската армия в тях. И тъй като украинската армия ще се окаже на руска територия, то съгласно руската военна доктрина може да се използва и ядрено оръжие по цялата територия на противника.

Масивни удари по критичната украинска инфраструктура, студ, липса на вода и глад в Украйна през зимата. Като всеки план на злото – ще сработи. Основа за успеха – войната не се води на руска територия. На злата руската пропагандна машина и е по-лесно.

8. Планът на добрите украинци е да си върнат териториите. И той е логичен, докато не се загледаме по-подробно в действията на феята с пръчицата, която подава въоръжение. Добрата украинска армия няма преимущество в авиация и артилерия, но все още има преимущество в жива сила.

Логично е да хвърли пушечно месо на фронта, колкото и на Витанов да не му харесва, че мрат украински войничета и то много. Никой не мре, казват „независимите фактчекери“ и ние, следвайки Макиавели, се съгласяваме с тях. Никой не мре, само изчезва безследно.

9. Украинският план предвижда искане на още и още оръжия. Разбира се, добрата украинска армия печели битка след битка в тази война, но лошите руснаци бързо унищожават изпратената от западния свят техника. Още трябва. Писал съм ви – феята дава и ще дава, но ще дава според собствените си интереси. А те са – максимално изтощаване на злата Русия , изхвърляне на злата Русия от европейския петролен и газов пазар, нулиране на руското влияние в Европа.. Винаги съм ви писал – феята си знае работата, има прекрасни аналитици – и аз съм учил занаята по техните книги.

10. Украинската пропаганда. Тук някои хора не разбират защо Витанов се е хванал за главата и непрекъснато говори за аматьорщина, като това е доброто, бе. Според украинската пропаганда, в Украйна нещата са по мед и масло, лошият враг се громи всеки ден по фронта и въпрос на малко временце е лошите руснаци да бъдат изгонени от украинска територия. Какво пък – вярно е – скоро няма да има руснаци на украинска територия. Скоро кога? Утре или до няколко дни. И това ще е голяма победа за добрата армия. Или пък щеше да е победа за злото? Питайте „независимите фактчекери“. Те ще ви осветлят.

11. На фронтовете – засега няма промяна. Добрите украинци атакуват, лошите руснаци се отбраняват. Героичната украинска армия не спира атаките при Херсон. Техника и пушечно месо благородно атакуват всеки ден. Къде отиват?

Витанов си мисли, че злото е направило черна дупка покрай Херсон. Но не се притесняваме, нали така. Доброто ще унищожи черната дупка. И ще почне от Нова Каховка. Чакам – ден 80. Е, ами ще очакваме – голяма е черната дупка, не става да бъде унищожена бързо. Украински загуби? Няма, разбира се. Това показва фактчекът, човек като порови из независимите украински сайтове. Няма. Най-много да има някой безследно изчезнал в черната дупка.

Но и това е временно. Виж загубите на лошите руснаци – те са грамадни. Не вярвате ли? Ако не е вярно, фактчекерите веднага ще ми липнат значето, че разпространявам фалшива информациа и ще ви посочат десетина сайта, че руските загуби не са огромни. Я да видим.

Покрай Харков. И тук силите на доброто атакуват всеки ден. Успехи не се виждат, но то е временно. И тук има черна дупка и има оплаквания, че от нея излизали дронове, които унищожавали западната тежка техника на добрите украинци. Нормално – злото си показва магариите всеки ден. Да бъдем оптимисти – без никакви загуби доброто ще пробие фронта тук и най-накрая ще овладее цялата Харковска област, от която лошите руснаци се изтеглиха преди доста време. Или пък не се изтеглиха и черна дупка направиха.

Знам ли, питайте независимият фактчек, оттам ще ви кажат. А ние чакаме победоносните успехи на доброто на Харковския фронт. Чакаме освобождаването на цялата Харковска област. Я да почнем да броим. Чакаме – ден 1. Ще си почакаме, знаете, доброто трябва да мине през страдания, за да победи.

Какво още да чакаме? Злото няма да се предаде без бой. То ще хвърли нови дивизии във войната, доброто също ще добави пушечно месо. Червените линии ще продължават да се пристъпват. Световният ред, който беше до войната, отиде в историята.

Злото няма да се откаже да превземе цялата Донецка област. Планът е прост – 80% от тежката украинска промишленост е там. Някои ме обвиняват, че гледам много логистиката. Ами гледам. Силата на злото ще нарастне с увеличаването на територията и населението му. Но доброто няма да се спре.

Ще кажете – ама спряха конкретните описания на бойните действия. Не, не са спрели, просто не ви ги пиша. Методологията си е отработена и ви казвам това онова. Оставил съм на независимите фактчекери независимо да ви информират. Злото е могъщо и силно. И няма да го победите с „независим фактчек“. Гледам, кога това ще бъде осъзнато. Прогноза – никога. Защоно „независимият фактчек“ е част от пропагандата. А тя, знаете мнението ми, е ужасно аматьорска.

Хайде стига затова за днес. Тичайте да докладвате на молядругарката какъв лош ученик е Витанов. Трябва да я развеселите и днес.

Малко за нашите си дела.

ПОЛИТОЛОГИЯТА (ден 19)

Днес – за групите от гледна точка на политологията. Тук групата се разбира като обединение за реализация на дадена цел. Значи цел – група, друга цел – друга група, отнемаш целта – разпада се групата. А-ха-а-а-а, тъй значи – размиваш групите като реализираш целта им или насочваш траекторията на системата така, че целта не може да се реализира.

Всеки член на групата си има свои интереси и цел. И когато груповият инвтерес изчезна, почва да се ерозира и групата. Защото групата е жизненоспособна, ако има ясно формулирана цел. Ако няма такава или пък целта изчезне, групата почва да умира. В груповата динамика има много математика, но това отива към тайните на зловещия Мориарти и няма да го обсъждаме. Ще кажем само, че са важни групите по интереси – общ интерес – група, общ интерес – група.

Пример за устойчива група по интереси – женските организации. Господа политици, внимавайте – те са много устойчиви. Жените трябва да работят за вас, а не срещу вас, че тръгнат ли срещу вас, спукана ви е работата, бързо ще ви превърнат от тигър в котенце.

Други групи по интереси – адвокати, финансисти и т.н.

За групите са важни две неща на първо четене – размера и влиянието. Туй трябва да гледа начинаещият политик. Ами политикът-макиавелист? И той това трябва да гледа, но както се казва, това не е всичко – има и още. Ощето са предназначението и функцията на групата. Тук е записано какво ще става с тая група и макиавелистът лесно може да засили една група и да отслаби друга. Но пак забиваме в друга посока и затова спирам тук за днес.

И за да не забравяме нашия човек от сумрака във Флоренция

МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден 70)

… Овладейте собствената си съдба или някой друг ще го стори вместо вас…

какво ни се казва тук – просто плуване из реката на живота няма. Или сам държиш руля или някой друг го държи. И ако друг го държи, собствената ти съдба не се контролира от тебе. Който те освободи, той ще те и пороби. Много неудобна мисъл. Казана от един човек, чийто портрет виси в почти всеки български административен кабинет. Виси си той, виси си, но в повечето случаи само си виси. Какво искам да кажа ли – ами просто е, гнилите неща са само в Дания. Ей на – и Северен поток гръмна покрай Дания.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Още новини

Back to top button