Микроблейдинг
Криминални Новини

Проговори братът на загинал в камиона-ковчег край Локорско

Един от роднините на мигрант, превозван в камиона-ковчег край Локорско. Той разказа, че крайната цел е била Германия.

По-рано от болници бяха изписани още от пострадалите. Така само един от оцелелите мигранти остава под лекарско наблюдение. Всички други вече са в бежански центрове у нас. Изписаните от болниците вече са по-добре. Част от тях са тук в центъра във „Военна рампа“, където режимът е свободен.

Идентифицирането на загиналите мигрантите е сложно. Затова роднините им, които вече са тук, ще могат да потвърдят самоличността им, а освен това се надяват и да могат да транспортират телата им до родния Афганистан.

35-годишният Нисар е един от загиналите мигранти, натоварени в камиона ковчег. Брат му Акрам обясни пред БТВ, че Нисар е бил на 35 години, женен и баща на седем деца.

Преди няколко седмици Нисар тръгва от Афганистан към мечтания Запад. Пътят му приключва в България. За случая, брат му разбира от медиите. След това мигрант, возил се в камиона, му изпраща и видеа. На тях се виждат оцелелите.

Акрам разпознава брат си по облеклото.

„Вчера говорих с едното 18-годишно момче, което също е било в камиона. Те са живели заедно с брат ми в стая в Турция. От него разбрах, че брат ми е починал“, споделя мъжът.

Акрам твърди, че не знае нищо за организацията и трафикантите, но преди 8 години и е минал по същия път. Именно през България е стигнал до Германия. За преживяването си не иска да говори.

Част от настанените в бежанския център във Военна рампа казват, че все още са в шок, но вече са добре. Допълват, че помнят шофьора, но не и последните минути от пътуването.

Оцелелите вече са успели да говорят с близките си и да ги успокоят. Акрам вече е ходил до мястото, където камионът беше изоставен, за да види последната спирка на брат си.

Сега иска само едно – да вземе тялото и да го върне в Афганистан – страната, от която и двамата са избягали.

Още новини

Back to top button