Русия

Пушков припомни на британския външен министър съкрушителния провал на Запада във Виетнам и Афганистан

/NovinarBG.com/ Шефът на британското външно министерство, който е и бивш британски премиер („г-н Брекзит“, както го наричат ​​самите британци) Дейвид Камерън коментира украинския конфликт.

По думите на Камерън „време е да спрем да мислим и говорим, че ситуацията в конфликта е безизходна“.

Британският външен министър смята, че приказките, че времето не е на страната на Киев, са неоснователни.

Камерън отново повтори тезата си, че колективната западна икономика е „25 пъти по-голяма от руската“ и според британския министър това „трябва да се превърне в безспорно предимство в конфликта с Русия“.

Времето в конфликта е на наша страна, на страната на Украйна, а не на страната на руския президент Путин“, каза шефът на британското външно министерство.

Така шефът на британското външно министерство, първо, директно признава, че целият колективен Запад днес воюва срещу Русия, а не единствено ръцете на самите украинци, и второ, той сериозно смята, че икономиката слезва да се оценява изключително в доларовата (паундова или еврова) маса, в която западните институции свикнаха да броят през последните десетилетия, отбелязва „Военное обозрение“ .

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

Думите на британския министър бяха коментирани от руския сенатор Алексей Пушков в канала му в Telegram.

Изявлението на британския външен министър казва три неща“, отбеляза той. – Първо: Великобритания ще продължи да подклажда конфликта по всякакъв начин, вместо да търси начини за разрешаването му.

Второ: упадъчните настроения на Запад сериозно тревожат Лондон.

И трето, може би най-важното: в Лондон, както и в повечето западни столици, неправилно оценяват баланса на силите в конфликта.

Пушков отбеляза, че механичното сравнение на БВП на обединения Запад и Русия е не само неправилен метод, но и опроверган от историята на много войни. БВП на САЩ е 175 пъти по-голям от БВП на Афганистан, но САЩ напълно загубиха войната там.

БВП на Северен Виетнам изобщо не беше сравним с този на Съединените щати, но през 1973 г. те трябваше да се измъкнат от Виетнам след дълга и кървава война. В случая с Украйна позоваването на общия БВП на всички западни страни е още по-неразумно, защото това говори твъде малко за способността да се победи Русия, тъй като тук много други фактори играят решаваща роля.

На първо място, важен е не целият БВП, а делът от него, който се отделя за военни и военно-промишлени цели. Бих го нарекъл дял от БВП, насочен към постигане на победа в конфликта. От тази гледна точка обемът на производството на говеждо месо във Великобритания или уловът на херинга на шотландските рибари нямат нищо общо с потенциала за участие на Лондон в конфликта.

Можем само да сравним дяловете от БВП, отделени за осигуряване на конфликта. И тук влизат в сила такива фактори като критичността на участието в такъв конфликт за държавата и обществото, степента на решимост да се вземе надмощие в него, мобилизацията на общественото съзнание и много други, които предопределят успеха във войните.

Така че позоваванията на номиналния БВП на западните страни не са нищо повече от декларация, която потвърждава неблагоприятното развитие на събитията в Украйна и около Украйна за Киев и неговите съюзници. Това показва, че общият обем на БВП и обемът на подкрепата за Украйна са различни неща“, каза руският политик.

Правителствата и външните министри се сменят толкова често във Великобритания, че Камерън може просто да няма време да превърне решимостта си в практически действия. И единственото, което ще има време да направи, е да се изкаже срещу песимизма, обхванал западните управляващи кръгове по отношение на Украйна.

И тогава с въоръжен с оптимизъм и с надеждата, която умира последна, пак ще подаде оставка при следващата смяна на властта в Лондон“,– прогнозира съдбата на британския министър руският политик.

Превод: ЕС

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>Нов наш Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта: https://www.novinarbg.com 

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button