Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Радев с апел към партиите: Да не дълбаят нови червени линии, а да…

В навечерието на поредната предизборна кампания аз се надявам, че партиите са си извадили поуки от предходните. Нека в предстоящата кампания, особено в навечерието на националния празник да видим на предем план идеите на партиите за бъдещето на България, а не черен ПР и дълбаене на нови червени линии.

Това апелира президента Румен Радев.

„След изборите пак ще трябва да седнем на една маса и тогава те ще търсят да минават пак по изгорени мостове. Виждаме, че това обикновено води до несъставяне на правителство или до съставяне на „грозни коалиции“, които рухват при първото по-сериозно изпитание“, категоричен беше държавният глава.

„Партиите вече поставят свои стратегически цели. Ако искат те да бъдат постигнати, тогава са длъжни да съставят правителство“, отговори Румен Радев на въпрос дали е оптимист за съставянето на редовен кабинет след поредните предсрочни избори.

Радев коментира още, че служебното правителство е поставено пред огромно изпитание от последния парламент по отношение организацията на изборите. „Да се подготвят секциите, устройства и най-вече хората как да работят с тях. Работи се активно по решаване на проблема с видеонаблюдението“, допълни президентът.

„Атаките към служебния кабинет не са спирали, най-удобно е именно те да се атакуват в една предизборна кампания. Но, както виждаме това не дава особен резултат“, допълни той.

Румен Радев коментира и непрекъснатото покачване на цените на храните у нас.

„Огромният проблем пред гражданите е инфлацията и особено цените на хранителните продукти. Предприетите от правителството мерки заслужават подкрепа, но е нужно решителна борба. Очаквам контролните органи да действат безкомпромисно. Очаквам още утре резултатите от проверките“, добави държавният глава.

Още новини

Back to top button