Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОЛИТИКАПОСЛЕДНИ

Радостин Василев: Наложително е да се отива на избори

Да се намерят още няколко гласа от редиците на ИТН за подкрепа за кабинет е в сферата на фантастиката. Мина повече от месец, откакто Слави Трифонов напусна коалицията – това е достатъчно време разумните хора да се дистанцират от него и ИТН и да вземат решения в името на България. 

Това каза спортният министър в оставка Радостин Василев по Нова тв. За мен е наложително да се отива на избори, допълни той. Тези хора в ИТН живеят 1 месец в много обострена среда, не бих очаквал подкрепа от тях, коментира още той. 

Според него БСП ще си направят план как да се действа до края на седмицата. „Ако няма сериозен шанс за съставяне на кабинет, по-склонен съм да мисля, че те не биха предложили и кандидат за министър-председател. Бяха много активни и имаха желание да съединят несъвместимото в този парламент. Един ден преди това да се случи предупредихме, че ИТН са непредвидим партньор”, каза Василев.

„Изслушах внимателно записа от заседанието на ДБ. За мен няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя откровено със своите народни представители какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, каза Василев. 

Той смята, че ИТН изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод всичко да се разтури. „Причината е ясна – тази партия прави опит да възстанови ГЕРБ и ДПС във властта”, каза още министърът в оставка. 

Той смята, че ръководството на ИТН има притеснение от Бойко Рашков. „Най-малкото лидерът на партията не е подал декларация към КПКОНПИ”, заяви Василев.

Още новини

Back to top button