Русия

Ракетите за „Хаймарс“ са закарани за съхранение в атомна електроцентрала: Авантюрата на Киев може да се превърне в катастрофа

/NovinarBG.com/ Сметката на Киев е проста – да обвини Русия за ядрена катастрофа, дори ако американските боеприпаси се взривят сами.

В какви ли авантюри не се впускат киевските политици и генерали и техните съветници от САЩ и Англия, за да измамят или подставят Русия. В очакване например руснаците да не поразяват цивилни обекти, те многократно са укривали в тях ту наемнически отряди, ту оръжейни складове. Ту прикачваха вагони с военна техника към пътническите влакове, ту превозваха снаряди и джавелини в камиони с надпис „Поща” или със знака на Международния червен кръст.

Много пъти се е случвало бойците от ВСУ да се укриват в детски градини, болници, търговски центрове и жилищни сгради. Но се оказа, че това са само „цветенца“. А ето какви са „плодовете“ тук.

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия Сергей Наришкин направи сензационно изявление :

– Има достоверни съобщения, че украинските въоръжени сили складират предоставените от Запада оръжия и боеприпаси в атомни електроцентрали. Това се отнася за скъпите и общо взето оскъдни за въоръжените сили на Украйна ракети за MLRS HIMARS и чуждестранните системи за противовъздушна отбрана, както и артилерийски боеприпаси с голям калибър … Така няколко вагона със смъртоносен товар бяха доставени в атомната електроцентрала в Ровно през Западна Украйна.

Наришкин също така обясни, че Украйна прави това въз основа на факта, че Русия няма да нанесе удар по атомната електроцентрала и ако боеприпасите детонират „по вина на поредната „изпусната“ или „загубена“ ракета на доста несръчната украинска ПВО, тогава вината за трагедията винаги може да се припише на Москва.

Както подчерта Наришкин, това е метод, често използван от международните терористи. В случая обаче стотици хиляди жители на собствената им страна, както и не по-малко с нищо невиновни жители на съседните държави вече са станали заложници на режима в Киев.

Пресслужбата на Службата за външно разузнаване добави, че намерението на киевския режим е ясно: „Точно както бандеровците обстрелват градовете на Донбас зад гърба на невинни цивилни граждани, командването на ВСУ крие боеприпасите в тила, прикривайки се зад ядрените реактори.“

Между другото, Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) реши да постави свои мисии във всички украински атомни електроцентрали. Те вече са пристигнали в Южноукраинската АЕЦ (Николаевска област), както и в Ровно.

Но това, което е тревожно: за разлика от руското разузнаване, те по някаква причина все още продължават да „не виждат“ складовете за ракети и боеприпаси. И как да не си помислите, че МААЕ явно умишлено си затваря очите за това, което може да се превърне в трагедия от континентален мащаб. Не искам да повярвам, но…

Русия все още се надява, че в Украйна на никого няма да му хрумне умишлено да взривява боеприпаси в атомните електроцентрали, с надеждата да измоли от САЩ още повече оръжия. И най-важното – за да обвини Русия в ядрена катастрофа от общоевропейски мащаб.

Превод: ЕС

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button