ПОСЛЕДНИ

Рашков попиля наглия Каскет: Аз не съм съгласен да плащам за гафовете на Гешев

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Аз изобщо не съм съгласен да плащам за думите на Гешев. Няма морално основание гражданите да плащат гафовете на Гешев“.

Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, с което България бе осъдена да плати 20 хил. евро обезщетение на Евгения и Николай Баневи. В него се посочва, че с изказванията си Гешев е нарушил презумпцията за невиновност.

Диета без глад

Според Рашков това поведение на главния прокурор би следвало да се разгледа от Висшия съдебен съвет. При сегашното мнозинство, формирано около самия Гешев, това е изглежда невъзможно.

Не виждам смисъл от щаб

МВР-шефът каза още, че не вижда смисъл да се сформира щаб между МВР, прокуратурата и ДАНС за предстоящите парламентарни и президентски избори. Това бе предложено от Гешев ден по-рано. Подобни звена за обмяна на информация се сформират при всеки избори у нас. Досега не се е чуло те да са особено ефективни, нито пък благодарение на това съдействие да са наказани кой знае колко строго купувачи на гласове.

„Не виждам смисъл от щаб. И без него успяхаме да сведем криминалния вот до приемлив минимум“, заяви Рашков по повод действията на МВР преди предишния вот.

Проверка по рама

Чета го негативно

Министърът, който от няколко седмици е на прицела на ДПС с обвинения, че полицията нарушава правата на симпатизантите им, съставяйки им предупредителни протоколи, обясни, че МВР ще се опита да работи както преди предишните избори. Той коментира и темата с връщането на Делян Пеевски в депутатските листи на движението. Рашков подчерта, че разчита това действие негативно, защото името на Пеевски е фигурирало на две места в последно време – сред санкционираните за корупция по глобалния закон „Магнитски“, а сега и в списъка „Досиетата Пандора“ на международното журналистическо разследване.

„Нито един разумен човек не мисли, че това е безобидно. По такъв начин не се издига авторитетът на ДПС“, заяви Рашков.

Според последните разкрития на разследващия сайт Bird.bg Пеевски е бил свързан с три офшорки. Самият той твърди, че те никога не са имали дейност или осъществявали сделки. След публикуването на информацията той бе извикан в ДАНС.

В „Досиетата Пандора“ се появи и името на майка му – Ирена Кръстева.

Последвайте ни в Youtube

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Related Articles

Back to top button