Криминални Новини

Разбиха схема за имотни измами в Перник

Имотна измама е установена в Перник, съобщиха от полицията. Разследването е проведено от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

Полицаите установили сделка с недвижим имот, осъществена с фалшиви документи, представени от 51-годишна перничанка. Жената представила фалшиво удостоверение за сключен граждански брак с починал мъж, който не е имал наследници.

Имотът е прехвърлен на 26-годишен мъж, който е знаел за измамата. Двамата са задържани след сделката пред кантората на нотариус. По-късно е претърсен адреса, на който живеят баща и син на 46 и 25 години.

Там са намерени и множество документи, два лаптопа и електронен носител на информация, както и автомобил, с който са се движели.

По първоначални данни бащата и синът са в основата на незаконната дейност. Двамата ще бъдат проверявани и за други подобни случаи.

Работата по случая продължава съвместно с прокуратурата.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button