Микроблейдинг
Русия

Разстрелът на руските пленени войници: “Стопаните ще си тръгнат, бандеровците на Зеленски първи ще излетят”

/NovinarBG.com/ Службата на Върховния комисариат на ООН за правата на човека ще разследва обстоятелствата около екзекуцията на руски военнопленници. Това изявление направи официалният представител на СПЧ Елизабет Тросел във връзка с публикуването на видеоматериали за екзекуцията от украинските военни на невъоръжени руски военнослужещи, заловени от тях на територията на ЛНР.

Тросел каза, че нейните колеги „знаят за тези видеоклипове и ги разглеждат.“ Твърденията за екзекуции без съд и присъда на хора, които не са участвали в битка, трябва да бъдат бързи, надлежно и ефективно разследвани и всички отговорни да бъдат подведени под отговорност.“, каза говорителят на СПЧ.

В интернет се появи видео, на което се вижда как украинските военни стрелят по невъоръжени руски военнослужещи, лежащи на земята. Загинали са най-малко 11 души. Според председателя на Съвета за правата на човека при президента на Руската федерация Валерий Фадеев това се е случило в село Макеевка в ЛНР.

Кадрите от извънсъдебни репресии – иначе случилото се не може да се нарече – предизвикаха вълна от възмущение. „Необходимо е незабавно да се спре кървавата вакханалия, която киевският режим отприщи без страх от непосредствено наказание. Призовавам всички международни правозащитни организации да проведат задълбочено разследване на случая и да накажат извършителите на техните деяния “, написа в социалните мрежи Виктория Сердюкова, комисарят по правата на човека в СВЧ.

Между другото, отбелязваме, че нито в ЛНР, нито в ДНР е имало случаи на малтретиране на военнопленници. А тук имаме работа с предумишлено убийство! Първата реакция на това е да се накаже така, че поне три поколения да помнят и да се страхуват.

Така смята и заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев. „Преподаваха ми наказателно право в университета преди много години. И казаха, че наказанието се състои от два елемента: наказание, от една страна, и условия за поправяне и превъзпитание на виновния, от друга. И само смъртното наказание си е чисто наказание по обясними причини. Според принципа „живот за живот“, известен още от времето на Стария завет (Левит, 24:20)“, написа той в профила си в социалните мрежи.

Потребителите на социалните медии в по-голямата си част също изискват справедливо възмездие.

„Трябва да активираме отново протокола „Да ги удавим в кенефа“, който вече е доказал своята ефективност.“

„Не можете да видите нищо законно от укро-нацистите. Те не са по-добри от нацистите, те се наслаждават на тормоза и убийствата. Плачат за нов Нюрнбергски процес“.

„Всички изпълнители трябва да бъдат намерени, както и техните роднини!“

Такива гневни коментари оставят много потребители.

Но експертите отбелязват, че отговорността за избиването на руски военнопленници трябва да се носи не само от тези, които са дръпнали спусъка със собствените си ръце, но и от техните вдъхновители и покровители.

„Украинците едва ли биха започнали да избиват славяните по този начин, особено след като всеки пленник е необходим за размяна, но янките са 100% способни на това. Затова смятам, че екзекуцията на руски пленници е опит на американците да разпалят конфликта в Украйна с нова сила “, казва Евгений Пригожин, основател на групата “Вагнер”.

Той не е съгласен и с изискванията за прилагане на най-строги мерки спрямо украинските военнопленници. И смята, че имаме работа с провокация, подготвена от разузнавателните служби на САЩ, насочена към по-нататъшна ескалация в Украйна.

Бившият офицер от разузнаването Василий Верещак също смята, че зад това клане стоят чужди разузнавателни служби. Но – косвено.

“Едва ли някой е давал заповед да се убиват военнопленници. Но вината за случилото се все пак е не само на режима в Киев, но и на тези, които активно го подкрепят и финансират. Всички вече разбират, че Зеленски е манипулиран от англосаксонците. И всички виждат, че му дават твърде голяма свобода за действие.Президентът на Украйна е от онези зли марионетки, които, ако не се държат изкъса, полудяват и правят неща, от които да ти настръхнат косите. Екзекуцията на военнопленници в крайна сметка е продължение на веригата от престъпления на нацисткия режим в Киев. Всичко започна с използването на цивилни като „жив щит“, с инсталирането на огневи точки в жилищни сгради, от които жителите не са били евакуирани, с ракетни атаки по болници и училища. Но неговите европейски и американски господари си затварят очите. Затова Зеленски беше убеден в своята безнаказаност и отново изскочи от повода”, казва Верещак.

Военният експерт Виктор Литовкин, напротив, смята, че президентът на Украйна вече е изгубил контрол над ситуацията. А командването на ВСУ не винаги може да се справи с националистически настроените бойци.

“Зад всичко това стои идеологията на Бандера, най-дълбокото презрение към човешкия живот и тези, които не споделят идеите им. Така се отнасяха бандеровците с враговете си от 1945 до 1955 г., когато убиваха лекари, учители, комсомолци и комунисти. И си спомнете какво се случи във вече „независимата“ Украйна, когато имаше чистки: депутати, ръководители от различни нива и комунисти бяха изпратени в контейнерите за боклук. Можеха да нахлуят в болницата, да поискат от главния лекар да направи нещо, което да докаже лоялността му, и ако той откаже, щяха да го хвърлят в контейнера. По същата причина националните батальони стрелят по украински военнослужещи, които се опитват да отстъпят или да се предадат. Ето защо те се отнасят с такава жестокост и омраза към военнопленниците. Имаше случаи, когато им рязаха ръцете, краката, кастрираха, гавреха се по всякакъв възможен начин. И неслучайно снимат всичко и го пускат в мрежата. Така с помощта на страха те отстояват своята власт, тяхната задача е да сплашат всички, да ги принудят да се подчиняват. В тази ситуация Зеленски вероятно се страхува за живота си. Той не може да не разбере, че щом западните му покровители намалят присъствието си в Украйна, бандеровците първи ще излетят”, предполага Виктор Литовкин.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button