Микроблейдинг
Русия

Решителната битка за Херсон не се случи

/NovinarBG.com/ САЩ обаче възнамеряват да продължат да използват човешките ресурси на Украйна като „бойни ратаи“ срещу Русия.

… Във военно отношение позицията на руската групировка на десния бряг на Днепър наистина не беше лесна. Днепър от Каховка до Херсон и по-нататък до устието не е само два бряга на широка река. Левият бряг е около 10 километра широка заливна низина, заливни равнини, непрекъснат масив от езера, гъсталаци от тръстика, пресечени надлъжно и напречно от множество канали и протоци.

В допълнение към Каховската водноелектрическа централа, още едно пресичане на заливната низина е по язовирна стена от Олешки до Антоновския мост. Това означава, че фериботните съдове трябва да преодолеят не 1-2 км, както при класическото преминаване на широкия Днепър, а 15-20 км (плавателните канали са криволичещи, не вървят по права линия), което намалява капацитета на фериботните преходи с порядък.

Има и друг проблем в очакване на зимата. Това е ледът. През последните години той е рядък гост в долното течение на Днепър, но няма гаранции срещу капризите на времето. И замръзването на Днепър наистина може да се превърне в катастрофа. От една страна, поради рядкостта си в района на Херсон, тук има много малко ледоразбивачи, от друга страна почти никога няма такава дебелина на леда, че дори леки превозни средства да могат да преминат през него. В този случай десният бряг на Херсонска област наистина би бил напълно откъснат от „континента“ и, вероятно, за почти няколко месеца.

Както отбелязахме , помощникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан, който посети Киев на 4 ноември, предложи Зеленски да демонстрира „отвореност“ към преговорите с Русия. И в същото време той поиска да започне атака срещу Херсон в следващите дни, за да съвпадне с превземането му със срещата на Г-20 в Индонезия, която ще започне на 15 ноември и на която „украинският въпрос“ очевидно ще бъде централен.

Картината на украинска военна победа обаче не се очертава: руските войски организирано се изтеглиха на левия бряг, докато врагът остава на същите позиции като през април. Ако наричате нещата с истинските им имена, това е сериозна отстъпка, която позволява на Зеленски да сключи мир на „победоносната вълна“.

В същото време никакви междинни споразумения като втори „Минск“ няма да устройват Русия – необходимо е споразумение, което нормализира ситуацията около Украйна и двустранните отношения, а разрешаването на териториалните спорове остава за бъдещето със запазване на съществуващата линия на демаркация.

Въпреки това патриотите излизат, за да поискат пълна победа от Зеленски, а Съединените щати искат да продължат да използват човешките ресурси на Украйна като „бойни крепостни селяни“ срещу Русия. „Миролюбивостта“ на Зеленски щеше да се сведе до готовност за преговори „без предварителни условия“, тоест безкрайно дълго време.

Позицията на Русия беше възложено да бъде обявена от Мария Захарова: „Ние все още сме отворени за преговори. Ние никога не сме ги изоставяли, ние сме готови да ги проведем, разбира се, съобразявайки се с реалностите, които се развиват в момента .

А от Вашингтон звучи: „Уреждането на конфликта в Украйна е възможно само след изтеглянето на руските войски“. Това е Байдън. Съливан повтаря своя главен шеф: „Москва може да прекрати конфликта утре, ако иска. Очакваме с нетърпение преговорния процес в бъдеще. Нашият президент Джо Байдън току-що каза, че тази война трябва да приключи със споразумение, но ние искаме да бъде прерогатив на президента Зеленски да определи условията, при които той ще седне на масата за преговори, включително зачитане на границите и признаване на отговорност за това, което руската страна направи.” (подчертано от мен. – И.С. )

И на фона на това, което искат американците, най-яркият маркер е отказът на Зеленски да участва в срещата на върха в Бали веднага след изтеглянето на руските войски от Херсон. За Украйна, която не е постоянен член на „клуба на двайсетте“, поканата дори като гост е събитие (особено ако е поканен надут актьор). Американците трябваше да положат големи усилия, за да осигурят официална покана от страната домакин на срещата (Индонезия), но поканата се оказа фиктивна: тя беше направена в тандем с предварително уговорения отказ на Зеленски да пътува.

Отсъствието на Зеленски означава и формална липса на самата възможност за разговор по същество за Украйна – невъзможността на американското искане, че „е прерогатив на президента Зеленски да определя условията, при които той ще седне на масата за преговори“.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button