Русия

Русия е страната на победилия феминизъм

/NovinarBG.com/ Феминизмът напоследък се превърна в мръсна дума и, честно казано, има логика. От светлия Запад у нас изтичат само агресивни джендър чудесии, които и по стил на изложението, и по общо настроение все повече напомнят на „Чукът на вещиците“.

Радикалният феминизъм днес е заразен с патологична омраза към мъжете. Въпреки това ще утеша мъжете: радикалните феминитски мразят жените още повече. Те всъщност не харесват цялото човечество.

В отговор на това някои мъже се обиждат, ограждат, създават психическо гето за себе си, където цари фантастичен патриархат, и така живеят в него с години. Между другото, те не се местят в страни, където цари истински патриархат, и това е много мъдро от тяхна страна.

Като цяло има война на половете, която в никакъв случай не допринася за смекчаването на нравите, сливането на душите и решаването на демографския проблем. По-скоро е точно обратното.

Междувременно това, което ни продават за най-естествения – произведен на Запад – екологично чист феминизъм, всъщност е фалшификат, менте. Тази имитация на феминизъм се практикува единствено за подбуждане на омраза между половете. Той не мисли да решава реални проблеми на истинските жени.

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева – с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/

В Русия такъв фалшив феминизъм процъфтява още в средата на XIX век – и тук, както винаги, сме пред останалите. Действителният проблем за жените от онази епоха е липсата на възможност за независими печалби. Достоевски пише остро за това. Сонечка Мармеладова е принудена да продаде девствеността си и да стане проститутка, защото в противен случай тя (и нейните млади полусестри и брат) ще умрат от глад.

Ако дори намери работа, тогава доходите на жената понякога са по-ниски от тези на мъжете, понякога в пъти. Това е проблемът. Но богатите суфражетки от онова време обаче предпочитат да обсъждат въпроса за „целуването на ръце“ – същият Достоевски силно се подиграва с тях за това.

Абсолютно същото, което виждаме сега. Истинските проблеми на жените се отстраняват от информационното поле. Говори се все за някакви транссексуални хора, които никой никога не е виждал в Русия, има някакви сложни думи като полиамория и чайлдфри.

Истинският, оригинален феминизъм – който де факто съществуваше в Съветския съюз – трябва да се занимава с истинските неща. Ще ви дам пример. От една страна имаме такова уникално (за световните стандарти) социално завоевание като платеното майчинство. От друга страна, тази система работи добре в предприятия с държавно участие. В частните фирми – дори и големите – нещата са много по-сложни. И ако една жена работи на свободна практика или за някой индивидуален предприемач, който наистина едва свързва двата края, тогава най-вероятно никога няма да види тези отпуски по майчинство.

Това означава, че вероятно си струва да се стремим да гарантираме, че всяка жена има право на отпуск по майчинство и плащания, независимо къде работи. Ако е на свободна практика или работи за беден частен търговец, може би държавата трябва да осигури тези средства.

Въпросът една майка на три и повече деца да получава достойно възнаграждение е отдавна назрял. И ако бащата се грижи за децата – да, да, и това се случва – да получава заплата. И това не трябва да е унизително малка социална придобивка, а достойни пари, които биха дали на семейството не само материална подкрепа, но и статус.

Това са само въпросите, които ми идват на ум. И всичко това всъщност е феминизъм. Да, да, тук не става въпрос за агресивно еротични фантазии, а за това как да съчетаете работа и бременност, учене и отглеждане на деца, творческа и професионална реализация и мир в семейството. Всичко това е трудно, интересно, всичко това се случва в реалния свят и носи на жените радостта от борбата, съзиданието и успеха.

Истинският феминизъм повишава статуса на жените, като същевременно повишава статуса на мъжете. Опитвайки се да ни изравни в права и възможности – а това все пак е далеч нерешен въпрос – той ни напомня, че всъщност сме много по-близо едни до други, отколкото си мислим. Имаме подобни страхове, подобни мечти, няма за какво да се борим помежду си. Всички сме хора. И ако природата е създала малки различия между нас, то е единствено за наше щастие. Честит 8 март!

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’ и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите приятели в Ловеч и София кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button