Микроблейдинг
Русия

Руските военни унищожиха базата на диверсанти-подводничари от Въоръжените сили на Украйна в Николаев

/NovinarBG.com/ Координатите, предадени на Русия, помогнаха за унищожаването на украинската база за подготовка на диверсанти в Николаев, където британски инструктори ги подготвяха за работа с подводни дронове за атака на руски кораби, каза един от нелегалните руски сътрудници в този град пред РИА Новости.

Поработихме малко и разбрахме, че на нашия остров Майски нацистите са решили да сформират отряд от диверсанти – подводничари. Там бяха изпратени британски инструктори, които трябваше да ги научат как да използват подводните дронове. Ние прехвърлихме координатите на тази тренировъчна база на правилното място и на 25 февруари руснаците точно удариха целта “, разказа нелегалният.

Той също така добави, че експлозията е била много мощна, „детонацията е продължавала много дълго време“, депото за боеприпаси е напълно унищожено, а много помещения на базата са наводнени.

По думите на нелегалния, екипите на подводните дронове се подготвят във връзка с операция, свързана с Приднестровието.

Те трябваше да атакуват руски кораби в Черно море близо до Одеса и в базата в Севастопол по време на атака срещу Приднестровието“, обясни той.

Източникът на агенцията не е предоставил информация за съдбата на британските инструктори и загубите от страна на въоръжените сили на Украйна.

По-рано същият нелегален съобщава за прехвърлянето на украински войски и техника през Николаев до град Рени, Одеска област, близо до границите на Украйна с Молдова и Румъния на фона на изостряне на ситуацията около Приднестровието.

Преди това Министерството на отбраната заяви, че Киев подготвя въоръжена провокация срещу ПМР. Съгласно информацията, Украйна планира да използва за това части от Въоръжените сили на Украйна. Като претекст за нахлуване в непризнатата република се планира инсценировка на „настъпление на руските войски“ от територията на Приднестровието.

Превод: ЕС

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’. Подскажете на вашите приятели в Ловеч кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button