СВЯТ

Русофобско цунами! Печално зрелище представлява съвременна Украйна

/NovinarBG.com/ Цунамито е гигантска океанска вълна в резултат на подводни

вулканични изригвания или подводно земетресение.

Когато говоря за печално зрелище, нямам предвид трудностите на войната. Те винаги водят до кръв, сълзи, опустошение. Въпреки това, в допълнение към тези проблеми, в страната протичат процеси, които са не по-малко разрушителни от военните действия.

Територията, откъдето според летописите е тръгнала руската земя, престава да бъде руска , откъсва се от собствените си корени, което означава, че цивилизацията тук е обречена на болезнено изчезване.

В Украйна се опитват да забранят руския език, който е роден за повечето от нейните жители. Той беше изключен от учебната програма навсякъде от детската градина до висшето образование. Децата и възрастните се учат, че това е „езикът на врага” и че той няма място в страната.

Забранено е творчеството на руски писатели (както и на руски учени, композитори и др.). Тези произведения вече не се изучават в училищата и не се издават. Пушкин, Лермонтов, Некрасов, Толстой, Достоевски, Булгаков вече са също „врагове“, представители на вражеската литература. На плахата забележка, че Пушкин не е нападал Украйна, следва категоричен отговор: „Путин се е възпитавал с имперското творчество на Пушкин, следователно Пушкин трябва да носи отговорност и за руската агресия“.

Мина времето, когато украинските „патриоти“ с пяна на уста доказваха, че Антон Павлович Чехов или Пьотр Илич Чайковски са естествени украинци. Преди това в Украйна цитираха с нежност редовете от писмото на Чехов, че в него тече и малоруска кръв. А родът на Чайковски произлиза от запорожския казак Чайка. Сега дойдоха други времена. И Чехов, и Чайковски вече са „проклети москали“, чиито произведения трябва да бъдат забранени. И го забраняват!

Засега е направено изключение за Гогол, той все още може да се изучава в училище. Но в никакъв случай не на оригиналния език! Само преведен на украински!

Разбира се, паметници на дейци на руската култура се разрушават. Улиците, кръстени на тях, се преименуват. Премахват се паметни плочи. Библиотечните фондове се освобождават от книгите на руски език. И то тъкмо защото са издадени на руски.

Руският език отдавна е изгонен от публичното пространство. И сега започна и се развива офанзивата срещу руския като средство за комуникация между хората. „Вкъщи можеш да говориш на който език искаш“, казва един активист по телевизията, очевидно горд от своята толерантност. „Но ако си почивам някъде в кафене, не искам да чувам руска реч близо до себе си!“ Подобна позиция среща пълно разбиране и подкрепа както от жителите на града, така и от телевизионните журналисти.

Засега в апартаментите им може да се говори на руски. Позволено е. Наказание за това (все още) няма. Но някъде в кафене, в парк, на улицата, в градския транспорт (т.е. където други хора могат да чуят вашата реч) не е безопасно да говорите на руски. Защото винаги има риск да попаднете на такъв активист, който „си почива и не иска да слуша това…“. И в случай на конфликт на езикова основа, както властите, така и така наречените служители на реда ще бъдат на страната на „патриота“. Не останаха други опции.

В името на справедливостта си струва да се отбележи, че все още няма много такива нетолерантни „борци срещу русификацията“. Но поради открито подстрекателство от страна на властите и медиите, броят им нараства всеки ден. Съответно нараства опасността за руснаците и рускоезичните жители на Украйна, които искат да общуват на родния си език, не само у дома.

И украинските учители се радват на растежа на „националистическото съзнание“ на младото поколение. Така казват сега: националистическо, а не национално. Това „съзнание” се проявява във факта, че децата в класната стая все по-често провъзгласяват: „Бей москал ив !”. (Победете, бийте руснаците!) Според украинските учители е страхотно, че расте такова поколение!

Русофобската истерия е бушувала в Украйна и преди, но преди това не беше в същата степен. След 24 февруари все едно някакво цунами връхлетя страната. Гигантска вълна, която помита руския език, руската култура, а с тях и носителите на тази култура и език.

От всичко казано по-горе следва заключението: „Границата, установена в резултат на сегашната руско-украинска конфронтация, ще стане граница на Руския свят“. Нищо руско няма да остане отвъд тази граница. Всичко руско там ще бъде „изчистено“ много, много бързо. Въпросът е само откъде ще мине тази граница.

Превод: ЕС

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button