Криминални Новини

Съдът прекрати делото „Дебора“ заради процесуални нарушения

Пловдивският съд прекрати делото срещу Георги Георгиев, обвинен в нападението срещу 18-годишната Дебора и го върна обратно в Стара Загора. Мотивът – допуснати са процесуални нарушения в обвинителния акт. Заседанието продължи три часа.

„Делото е върнато на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения“, заяви адвокатът на 26-годишния мъж Петко Кънев.

До месец прокуратурата в Стара Загора трябва да отстрани пропуските в обвинителния акт, които са допуснати и отново да се даде ход на делото в Пловдив.

Дебора Михайлова е поискала 200 000 лв. като обезщетение за нанесените травми с макетен нож от 26-годишния Георги Георгиев. Магистратите обаче са ѝ отказали да разгледат гражданския иск в хода на съдебния процес, защото ще го утежнят.

Това обясни Валентин Димитров – един от адвокатите на старозагореца, тъй като процесът тече при закрити врати, пишат от „24 часа“.

„Поискахме и изменение на мярката му за неотклонение в домашен арест“, заяви защитникът. Той и колегата му Петко Кънев са настояли и за връщане на делото в досъдебна фаза за отстраняване на допуснати нарушения.

„Те са свързани с обстоятелствената част на обвинителния акт и твърдените от прокуратурата закани за убийство“, допълни Димитров. Според него тази част от обвинението не е описана добре и става въпрос за комуникация между Георгиев и Михайлова, която е извадена от контекста.

Случаят на Дебора стана известен, след като през лятото момичето получи 400 шева при операция. Според прокуратурата Георги я пребил и нарязал с макетен нож. Другите обвинения срещу него са за принуда – защото отрязал косата на Михайлова против волята ѝ, и за закана за убийство.

Още новини

Back to top button