ОЩЕ НОВИНИ

Съдът реши: Ето каква присъда получи Семерджиев

Семерджиев беше признат за виновен за това, че около 23.00 ч. на 5 юли в района на бул. „Черни връх” в София е нарушил правилата за движение по пътищата и така по непредпазливост е причинил смъртта на две млади жени. За това обвинение получи 16 години затвор. 

Семерджиев е признат за виновен по още 4 обвинения обвинения:

– На 10 юни, 2022 г., около 22.40 ч. е шофирал в „Студентски град” под въздействие на дрога. За това престъпление е осъден на 2,6 години затвор и глоба от 1300 лв..

– На 10 юни 2022 г. показал фалшив документ от Швейцария за управление на автомобил, за което получава 5 години лишаване от свобода.

– За шофиране с фалшиви регистрационни номера получава 11 месеца затвор.

– За притежание на наркотично вещество е осъден на 3 години затвор и глоба 7000 лв.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок. Последните думи на Семерджиев пред съда бяха „Моля да бъда оправдан. Не съм управлявал колата”.

„Видях пълна липса на критичност към извършените деяния и затова смятам, че наложеното наказание е справедливо” , каза наблюдаващият прокурор Чавдар Железчев.

А роднините на едно от загиналите момичета посрещнаха решението с облекчение. „Най- справедливото е до живот, но това е положението”, каза Диана Стефанович , майка на една от жертвите.

По-рано Прокуратурата поиска наказание от 22 години и половина затвор за задържания. Според държавното обвинение Семерджиев е обществено опасен, а деянията му показват явно незачитане на правовия ред в държавата.

Още новини

Back to top button