ОБЩЕСТВО

Съдят АПИ за 750 000 евро за трагедията с македонския автобус на „Струма“

Близки и роднини на загиналите 45 души от Северна Македония в изгорелия автобус на магистрала “Струма” смятата да съдят АПИ и застрахователи за 750 000 евро. Причината – почернените роднини смятат, че има нарушения в пътния участък и това може да е довелo до трагичния инцидент.

Катастрофата стана на 23 ноември м. г. на 31-ия километър от магистралата. Автобусът на македонска фирма пътувал от Истанбул към Скопие. Сред жертвите бяха и 12 деца. Оцеляха седем души.

Месеци след катастрофата, вчера бе извършен втори оглед на мястото. На място бяха представители на АПИ, “Автомагистрали” ЕАД, близки на починалите и ранените при катастрофата и техният адвокат Николай Димитров.

“Мнението на клиентите ми и нашия екип е, че вина за пътното събитие има и участъкът, който е изграден и поддържан под ръководството на АПИ”, зяви адвокатът. В македонски медии се появи и информация, че са изчезнали лични вещи на загиналите в автобуса пътници.

Основната версия за катастрофата, по която работят разследващите, е човешка грешка и несъобразена скорост с пътните условия.

Статията Съдят АПИ за 750 000 евро за трагедията с македонския автобус на „Струма“ е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button