Русия

САЩ говорят за преговори с Русия за да успеят във войната срещу Китай

/NovinarBG.com/ Военният политолог Андрей Кошкин оцени доколко ходът на руската спецоперация е накарал Запада да разбере, че няма да може да победи в Украйна. Затова Западът започна да говори за преговори с Русия, за да има време да се подготви за конфликта с Китай, смята политологът.

Ръководител на катедрата по политически науки и социология в Руския икономически университет „Г.В. Плеханов“, военният политолог Андрей Кошкин в разговор с Царьград обясни как масираните ракетни удари на Русия като част от специалната операция по инфраструктурни обекти на Украйна са повлияли на поведението на западните господари на Киев.

Пентагонът вече призна, че въоръжените сили на Украйна не са в състояние да се противопоставят на Русия и призовава за преговори. Експертът отбеляза какво може да бъде политическо решение от наша страна, според което да изтеглим силите си и да се съгласим на мирно уреждане.

„Ние сме отворени за преговори и нашите отговорни лица, включително президентът на Русия, многократно са говорили за това. Готови сме“, заяви той.

„Сега условията. Защо трябва да приемем техните условия? Трябва да изложим нашите условия. Като минимум те трябва да освободят територията на Русия и едва след това ще започне търсенето на допирни точки. Така че преговорите са възможни, ако Вашингтон иска да замрази конфликта, а за това е необходимо да седне на масата за преговори“, каза Кошкин.

Политологът отбеляза, че „в основния доктринален документ, който току-що беше приет, в стратегията за национална отбрана на САЩ, ясно се посочва, че най-голямото предизвикателство е Китай“.

„Сега те трябва да се концентрират, да имат време в региона на Индийския океан, за да за да сдържат Китай. За да направят това, те вече искат да преформатират и изтеглят Япония, и Нова Зеландия, и Канада, виждаме сериозно разгръщане на този блок, което означава, че усилията трябва да бъдат концентрирани там“, добави политологът.

„Мадридската среща на върха на НАТО стигна до заключението, че обхватът на дейността на НАТО е не само Европа, но и целият свят, което означава, че НАТО ще бъде изтеглена в Индо-тихоокеанския регион“, каза Кошкин.

„Тоест, днес Съединените щати разбират, че ако Китай не бъде сдържан, тогава, естествено, ще пропуснат момента. Ето защо, след като стигнаха до извода, че с Русия нищо не може да се направи, но представете си какви сили се хвърлят, за ограничения в икономическата област и, разбира се, максимален акцент върху възможността за победа на линията на военно съприкосновение – и нищо не се случи. Сега Съединените щати бързо се преориентират, за да замразят тук и да продължат към Китай“, сигурен е политологът.

Кошкин оцени доколко „либералната кула на Кремъл“ може да окаже натиск върху президента Путин и да лобира за условия, които не са съвсем благоприятни за Русия за прекратяване на конфликта.

„Разбираме, че във всяка държава има трудни вътрешнополитически отношения – това е нормално, във всяка има процес на растеж, това не може да се разглежда като нещо лошо. Още повече, че преживяхме 90-те години, когато по принцип страната беше ограбена. Сега преминаваме в състояние на самосъзнание, обединявайки усилия за преодоляване на трудностите“, каза той.

„Така че, аз съм дълбоко убеден, че вероятно не е лесно да се подготвят и водят преговори, но освен това трябва да се разбере, че днес руското общество е много активно и с голямо чувство за отговорност и загриженост за СВО. И вероятно няма да е толкова лесно да излъжем очакванията, така че тук народът и армията вече са обединени“, подчерта Кошкин.

„Въпреки това: народът, властта и армията са единни. Мисля, че това ще изиграе своята много важна положителна роля“, каза събеседникът на Царьград.

Андрей Кошкин подчерта, че „ако говорим за преговори, тогава към тях трябва да се подходи с оптимизъм, като се поставят свои изисквания“.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button