ОБЩЕСТВО

Стана ясна причината за смъртта на Малката Бирма

32-годишният Георги Станоев-Малката Бирма е загубил живота си след продължителна борба с коварно заболяване – множествена склероза.

Още преди 3 години той бил диагностициран, което съсипало от мъка семейството му. В последните месеци, издирваният от „Интерпол“ перничанин, бил скован на легло и с памперси. Не познавал дори майка си и баща си. За болестта му знаели само в най-близкото семейно обкръжение, твърди ТВ Медиа.

Мнозина се чудиха къде изчезна в последните години култовата бивша президентка на „Миньор“ Перник Лидия Станоева, популярна като Лидка Скалата. Оказа се, че тя се е грижела за детето си.

Преди време бизнесдамата парадираше с приятелството си с фолкпевици. Една от тях дори бе гадже на Георги Станоев – Алисия, но от доста дълго време е „офлайн в социалните мрежи“.

Преживе Малката Бирма обичаше лъскавите автомобили, а семейството му се грижеше да има нови и по-мощни коли. Майка му сама е споделяла философията: „Един живот се живее, няма време за губене“.

Припомняме, че според прокуратурата бащата Евлоги Станоев-Голямата Бирма е тартор на организирана престъпна група за производство и износ на нелегални цигари, а двамата му синове са едни от участниците в схемата. Заради това и те бяха обявени за издирване чрез Интерпол.

Обвинението срещу семейството е от 2018 година. Покойният Георги Станоев бе задържан през 2019 година в Дубай, но престоя само месец зад решетките, след което бе освободен срещу парична гаранция от 40 хил.лева и изчезна. В последните три години не се чу нищо за него, до днес, когато стана ясно, че е починал.

Статията Стана ясна причината за смъртта на Малката Бирма е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button