ИКОНОМИКА

Столичани излязоха на пазар за храна и ето какви цени видяха

Повишение в цените на основните хранителни стоки има и то най-вече при млечните продукти, млякото и месото. Това заявиха част от гражданите на столицата, които бяха отишли в ранни зори до един от пазарите в София, цитирани от БГНЕС.

Илияна Дойчинова сподели, че си купува млечни продукти от производител, който излиза директно да продава на един от столичните пазари и цените са едни и същи, въпреки това обаче сумарно увеличение се забелязва.

„В тази чанта има масло, мляко, кашкавал и сирене и те струват 30 лв.

, преди беше делено на пет. Не може едно яйце да е 0,60 стотинки“, коментира тя.

Според Георги има повишение всеки ден в цените. „Най-сериозно повишение виждам в цените на краставиците, доматите-поскъпнали са с 0,30 стотинки. Относно цените на млечните продукти и месата и там всичко е нагоре“, смята пенсионерът.

Ани, която също както Георги е в пенсионна възраст, разказа, че не пазарува много неща, но в млякото и млечните продукти вижда повишение в цените.

„Зеленчуци иначе през зимата не купувам и не знам как вървят цените там“, каза Ани, след което уточни, че повишението на цените не отговаря на заплатите. „Не виждам как се справят хората. Аз съм пенсионерка и съм се свила колкото мога“, сподели още тя.

Боян, който бе излязъл на пазар с половинката си, отново както и предходните столичани заяви, че има повишение в цените. „Най-сериозно повишение има в цените на сиренето, яйцата, кашкавала и месото“, сподели Боян. Все пак имаше и столичани, за които цените не са се променили.

Ани, която произвежда билки и подправки не успя да ни каже какво смята за повишението на цените на основните хранителни стоки, но ни сподели дали е увеличила цените в своя магазин.

„Не ходя да пазарувам аз, а мъжът ми и не знам дали има повишение в цените на хранителните стоки. Моите цени за билките и подправките обаче са еднакви и не ги вдигам“, обясни още тя.

Лазар, който бе отишъл в ранни зори да пазарува, коментира, че не забелязва повишение на цените в основните хранителни стоки, поне по пазарите, които той посещава.

Още новини

Back to top button