Криминални Новини

Тенчо Тенев шокира: Сложиха ми хапче в закуската, беше дрога или отрова

Отчупвайки закуската в ареста в Асеновград, от нея падна хапче. Това разкри шокиращо в ефира на „Нова телевизия“ Тенчо Тенев, възстановен като директор на КАТ в София.

Според него хапчето е имало една от двете цели – или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Тенев заяви, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво.

Разследването за хапчето е в прокуратурата.

Тенев съобщи в ефира за страхотна далавера в ГДНП в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ. Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година. Страховито, но 20 от 60 служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема.

Предполага се, че повечето не са участвали, а просто получавали нареждане от шефа да преместват файлове в кошчето. Някои от тях са готови да говорят пред страх от уволнение.

Пак в ефира на „Нова“ Тенев и негов колега разкри за най-различни схеми на корупция в КАТ, като едната е при регистрация на влекачи и други специални автомобили. Там по схема държавата била ощетявана между 3 и 5 бона на камион.

Припомняме, в качеството му на началник на „Охранителна полиция“ в Асеновград Тенев беше задържан и му беше повдигнато обвинение за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси.

След това беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова нямаше пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Още новини

Back to top button