Криминални Новини

Ударник! Рецидивист за ден ограби будка, магазин и отмъкна две колела

27-годишен мъж е извършил четири кражби и два опита за кражба от различни обекти в Търговище в рамките на ден. Това той е извършил в условията на повторност – в момент на условно наказание.

Мъжът с инициали С.А. е многократно осъждан за кражби и е добре известен на органите на реда. Последно той бил осъден през 2022 година. Районният съд в град Шумен му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с 5 години. Деянията от 26 февруари са извършени именно в изпитателния срок по това осъждане.

Общо четири посегателства над чужда собственост и два опита за такива е успял да извърши младият мъж на 26 февруари 2023 г. От павилион в града, чрез взлом на прозорец, той е успял да извърши кражба на пари на стойност около 200 лева. След това мъжът е проникнал в хранителен магазин, откъдето взел около 50 лв. Разбил е входната врата на офис, находящ се в жилищна сграда в град Търговище и е извършил кражба на велосипед „Rock Rider“. Извършителят е откраднал и още един велосипед. Осуетени са два опита за кражба, при които мъжът се е опитал да проникне в още два обекта, частна собственост.

С.А. е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в град Търговище. Предстои да бъде внесено искане от наблюдаващият прокурор за определяне на най-тежката мярка за неотклонение.

Още новини

Back to top button