Русия

Унгария: Западните санкции вредят повече на Европа, отколкото на Русия

/NovinarBG.com/ Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че санкциите, наложени от западните държави на Русия заради войната в Украйна, не работят и вместо това нараняват европейските страни.

Говорейки пред шведската телевизия SVT в неделя, Сиярто каза, че вълните от санкции, наложени от Европейския съюз на Москва, не са успели да сложат край на конфликта в Украйна и че примирието е единственият начин да се сложи край на тлеещата криза.

Първият унгарски дипломат каза още, че спирането на насилието в Украйна е въпрос от изключителна важност, като подчерта, че „първата цел е да спрем убиването на хора, което означава споразумение за прекратяване на огъня и нищо повече“.

Той отбеляза, че поредица от санкционни пакети, наложени на Русия, включително енергийната забрана, не са доближили нациите от ЕС до спиране на войната между Украйна и Русия, която наскоро приключи една година.

„Ние въведохме вече 10 санкционни пакета; доближи ли ни до разрешаване [на конфликта]? Не. Направи ли войната по-малко брутална? Не. Постави ли Русия на колене? Не. Нарани ли ни? Да“, увери той.

„Мисля, че „решенията“, които се опитвахме да намерим в Европа, просто не проработиха, защото бяхме твърде много в тази военна психика.

Откакто Русия започна военната си операция в Украйна през февруари 2022 г., западните страни наложиха множество санкции на Москва, като същевременно доставяха тежко въоръжение на Киев, разпалвайки пламъците на войната.

Сиярто отбеляза още, че продължаването на войната, която продължава да бушува, се дължи на настроената към война психика, наложена на лидерите на ЕС.

Той каза, че непрекъснатостта на конфликта само ще причини повече жертви, в допълнение към допълнителните загуби, а страните от ЕС, които са зависими от руската енергия, ще бъдат най-губещите в този сценарий.

„Цялата тази ситуация е отвъд рационалността“, подчерта Сиярто.

В отговор на въпрос защо Унгария не доставя оръжие на Киев, докато много други страни от ЕС го правят, Сиярто каза, че Унгария е съседна държава и не иска повече жертви да бъдат загубени.

„Ние сме държава, която граничи с Украйна, и не искаме повече хора да умират. Ето защо работим, за да го спрем. Ние не изпращаме оръжия, ние продължаваме да се застъпваме за мир“, подчерта тя.

„Първата цел е да спрем да убиваме хора, което означава споразумение за прекратяване на огъня и нищо повече“, категоричен бе той.

Русия започна военната си операция в Украйна преди година след провала на Киев да изпълни условията на споразуменията от Минск и признаването от Москва на отцепническите региони Донецк и Луганск.

По това време руският президент Владимир Путин каза, че една от целите на това, което той нарече „специална военна операция“, е „денацификация“ на Украйна.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и конкретно за 11 МИР Ловеч с водач на листата Румен Вълов Петков – доктор по философия, главен редактор на ‘Поглед.Инфо’. Подскажете на вашите приятели в Ловеч кого да подкрепят!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button