Криминални Новини

Вещо лице разби на пух и прах защитата на „килъра с BMW-то“ Маринашки

Вещото лице Стефан Мутафчиев опроверга защитните тези на адвокатите на Маринашки, предаде „Марица“. В съдебната зала той обясни, че няма данни за абсолютно никаква неизправност по БМВ-то, превърнало се в ковчег за двете момчета Тошко Бараков и Виктор Василев. Тоест, категорично не може да се говори, че повреда е причина за трагедията до Кадиево.

Освен това вещото лице разби на пух и прах версията, че метален предмет, забил се е гумата на колата на Маринашки, е довел до тежката катастрофа. Експертизата показва, че в резултат на удара се е откъртила пластмасова лайсна, която е попаднала под гумата на автомобила.

В залата бе призован и патрулният полицай Теодор Мицкулев от районното в Стамболийски. Той и двама негови колеги първи се отзовали на сигнал за катастрофата, подаден от дежурния.

Той пък опроверга версията, че някой от униформените е дал на Маринашки да пуши.

На въпрос на представителя на държавното обвинение и на адв. Давчев дали Мицкулев и колегите му пушат, служителят на реда отговори, че както той, така и другите са непушачи. Никотинов въздържател се оказа и униформеният, донесъл устройството за тестване за употреба на наркотични вещества.

Това се оказа повод съдията да се пошегува, че в районното всички ще се окажат непушачи.

Още новини

Back to top button