Русия

Владислав Шуригин: Главният залог на руската специална операция

/NovinarBG.com/ „Често ме питат: на какво ще заложат украинците в бъдещото настъпление?

На новите западни танкове, които сега получават, или на „безпилотните летателни апарати“, които сега се правят със стотици и се получават от западните си съюзници? На превъзходството им в разузнаването, което американците им предоставят с цялата си техническа мощ? Или все пак върху високоточната артилерия, за опасността и ефективността на която често пиша?

Разбира се, всички тези фактори, въоръжените сили на Украйна ще се опитат да използват максимално. Но основният залог на командването на въоръжените сили на Украйна е направен върху съвсем друго. А именно за какво говори в своето видео Евгений Пригожин, командир на щурмовия корпус Вагнер.

Залогът ще бъде поставен върху основната ни слабост – лъжата и показността, които все още „царуват“ в главите на някои „господа командири“ в някои участъци от нашия фронт.

На полковете, които на картите са изписани като пълноценни, а всъщност са чети от мобилизирани почти невъоръжени хора. В крайна сметка не може сериозно да се смята за военна организация полк, който няма не само бронирани машини, но дори собствен транспорт, с оскъдна артилерия от модела от 1943 г., без „светлини“, „нощно виждане“, „квадрокоптери“, нормални комуникации и дори обикновени снайперистки пушки, и противотанкови оръжия по-мощни от конвенционалните РПГ?

Фокусът ще бъде върху онези райони, където „господа командирите“, които вече са загубили „парчета“ от отбраната, все още не докладват на никого, че батальоните им са отстъпили, и бодро чертаят по картите, като „свои“, укрепени области, които вече се контролират врага.

Реалното морално-психическо състояние в такива звена е изключително ниско. Има пиянство, случаи на грабежи, дезертьорство и напускане на длъжности, но по всички тези случаи няма решения. Защото не стига горе. „Господа командирите“ натискат и крият тази информация.

Те ще продължат да лъжат, уверявайки, че контролират ситуацията и разбиват „кучето на Гудериан“, дори ако ударните клинове на Въоръжените сили на Украйна пробият фронта.

И ще се надяват на „може би“, трескаво търсейки начини да прикрият собствените си задници с още повече лъжи, надявайки се, че при общия срив на отбраната вече няма да зависи нищо от тях. А ако все пак заровят тези „мобики“ (мобилизирани, ред.) в „котлите“, тогава няма да има кой да докладва за истинските причини за поражението. Няма хора – няма проблеми!

Трябва да сме наясно, че американците, а оттам и украинците са наясно с тези наши проблеми, те много добре знаят къде фронтът ни е монолитен и непревземаем, а къде е страшен само на карти и в доклади, на кое място са тези „забавни“ рафтове. Минаха шест месеца от тяхното формиране, а те все още стоят като „жив щит“ и никой не се интересува от съдбата им.

Имат надежда само за себе си, на съседите си на предната линия, тези, които отдавна се борят тук и споделят резервите си. Но ако врагът достигне втората линия, на която са разположени тези единици, тогава те ще имат много трудни моменти.

Там отлични руски селяни държат линията, мотивирани, тези, които не са избягали за горните ларси, които, след като са получили призовка, пристигат в пунктовете за набиране и вече половин година живеят в окопите.

Но у кого има „ПТУР-и“, а няма ракети за тях, защото на „бащиниите“, в които са командировани, не им пука, а им обещават ракети само за три месеца! Кой има снайперски роти, но нито едно дори най-обикновено „гребло“ – СВД! Които имат цялата комуникация на обикновена „клетъчна“, защото другата мрежа е била изхабена и е умряла отдавна без батерии и резервни части.

И днес врагът, завършвайки съгласуването на своите планове, внимателно следи къде се намират тези уязвими точки на руската отбрана? Залужни изгражда изчисленията си върху факта, че „господата командири“, онези, които през последните шест месеца е трябвало да превърнат тези „забавни“ полкове в бойни части, но не са го направили, ще продължат да лъжат и ще лъжат до последно, точно както лъгаха и мажеха през септември близо до Изюм и Балаклия, където фронтът беше пробит, врагът беше сниман на фона на градски администрации и стели на входовете на градовете и имаше репортажи от поредицата „Всичко е наред, красиво“, които биваха изпращани горе.

Бяхме победени, защото лъжите и представянето на витрини разядоха като киселина групата, която стоеше тук в отбрана. И днес основното изчисление на въоръжените сили на Украйна отново е да намерят такъв гнил район …

В близко бъдеще ще публикувам чудесна кореспонденция от един от нашите мобилизирани полкове, с нашето доблестно ГРАУ, което с цялото си сърце е за Победата, което трябва да ги въоръжи с всичко необходимо в държавата, но вместо това просто изпрати 1800 руски селяни в ада, като по този начин ги обричат на клане.

И ако сега, по време на украинската офанзива, този украински щаб ще работи, тогава аз ще бъда първият човек, който ще каже, че е необходимо не само да променим нещо в колхоза, но и да разтърсим цялата ни армия от „колхозници” от глава до пети, да я разглобим за резервни части и да я съберем отново! И всички онези хора, които командваха и доведоха ситуацията до това състояние, просто да бъдат изправени пред съда. Създайте офицерски наказателни батальони и ги пратете да изкупят собствената си кръв.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button