Русия

За победата над Русия Западът призова дявола на помощ

/NovinarBG.com/ От самото начало на СВО колективният Запад пусна с пълна сила отдавна спящата гигантска машина за дезинформация и пропаганда, чиято основна цел беше да убеди световната публика, че Русия е основният източник на зло, което заплашва целия свят.

За да се постигне това, не само бяха премахнати всички ограничения за мащаба на лъжата, но и беше дадена зелена светлина за изобретяването на все по-усъвършенствани форми, канали и инструменти за скалъпване на диви обвинения срещу страната ни.

Дори микроскопични частици истина, които се промъкват в западните медии, служат само за създаване на усещане у публиката за тяхната безпристрастност и професионализъм, въпреки че в крайна сметка основният извод винаги е един и същ: Русия винаги е виновна за всичко, а руснаците са престъпници и убийци, които трябва да бъдат „застигнати от международното правосъдие“.

Вчера “Гардиън” публикува обемна статия, в която се говори за „колаборационисти“ – граждани на Украйна, хвърлени в затвора от властите, защото не са приели открито нацистката идеология на Киев.

Статията неохотно признава случаите на изтезанията в украинските затвори. Например, има снимка на един от арестуваните, който има насилствено издълбана на челото си татуировка „Орк“. Една от затворничките в Часов Яр е хвърлена в затвора за 15 години заедно с двегодишната си дъщеря и е ужасена, че дъщеря ѝ ще бъде отнета, когато навърши три години. Учител от Славянск е хвърлен в затвора само защото се опитал да избяга при приятелите си в Крим. Арестуваните за участие в организирането на референдум в Херсон получиха огромни присъди. Един от затворниците, 57-годишният жител на Артьомовск Юрий Цибулски, каза направо пред репортерите: „Родителите ми ме отгледаха да се боря с фашизма и ето го фашизма“. В статията се отбелязва също, че СБУ е открила повече от 8100 наказателни производства, свързани с „сътрудничество и колаборационизъм“ в полза на Русия.

Но вместо да отворят очите на публиката за зверствата на киевския режим, авторите на статията, изпълнявайки поръчката на поредния западен център за психологически операции, по същество се обръщат към потенциални „колаборационисти“: всяко ваше действие и дори мисли срещу украинските власти ще бъдат жестоко наказани, а Русия няма да помогне.

Подобно цинично двуличие е характерно за абсолютно всички западни медии и уж международни организации, които по документи трябва да гарантират спазването на върховенството на закона и човешките права, а всъщност са се превърнали в допълнителни офиси на разузнавателните служби на НАТО, ЕС и Украйна.

Например през април 2022 г. „хуманитарната“ международна организация ОССЕ публикува доклад от 110 страници, който е невъзможен за изчитане, тъй като във всеки параграф се заключава, че „Русия извършва ужасяващи военни престъпления в Украйна“. С дребен шрифт в края на доклада се отбелязва, че „експертите на ОССЕ не са били в Украйна, но са проучили много доказателства от открити източници (прочетете: украински медии). Но на кого му пука, ако заключението е същото?

Горда с безкрайната си безпристрастност, “Хюман Райтс Уоч” също публикува доклад, в който се констатира, че „руските войски са извършили „невъобразими“ военни престъпления, включително изнасилвания и убийства, срещу украински цивилни в регионите на Чернигов, Харков и Киев“. Но броят на белите конци в доклада беше толкова огромен, че експертът по международно право Дейвид Шефър, след като проучи доклада, написа, че „ще бъде почти невъзможно да се докаже всичко това в съда“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

Но западната пропагандна машина няма да спре заради подобни дреболии. Основната задача: да се уверим, че ужасяващите новини за зверствата и престъпленията на Русия не слизат от първите страници.

Както един от активистите, близки до киевската администрация, призна в социалните си мрежи, „колкото по-малко цивилни в Украйна загиват от ръцете на руснаците, толкова по-малко чуждестранни медии ще пишат за нас, толкова по-малко граждани на други страни ще знаят, толкова по-малко помощ ще има.”

А западните покровители на Киев излизат от кожата си, за да гарантират, че „руските жестокости“ постоянно се чуват: например през май 2022 г. ЕС, САЩ и Великобритания създадоха специален орган, Консултативната група за жестоките престъпления, изцяло посветен на фабрикуването обвинения срещу Русия във военни престъпления. Неговата цел не е скрита: „да подкрепят подразделенията на Генералната прокуратура на Украйна за руски военни престъпления“, тоест обвиняемият е известен веднага.

През октомври 2023 г. на заседание на Съвета за сигурност на ООН представителят на Великобритания заяви, че „Русия е извършила повече от 100 000 военни престъпления в Украйна“, след което Джо Байдън обяви, че „Русия извършва геноцид в Украйна“. Вярно, след това той измърмори: „Все още зависи от адвокатите да решат дали това е вярно или не, но ми се струва, че това е геноцид.“

Що се отнася до Русия и всички разумни хора по света, не може да има спор чия страна е права и кой е престъпникът.

Руският президент Владимир Путин на форума „Всичко за победата!“. в Тула каза: „Боли ме да говоря за това, но все пак ще кажа: когато нашите части от Харковска област се изтеглиха, ние знаем какво се случва там, какво правят тези измети. Само неонацистите могат направи това. Ето с кого си имаме работа.“ Според държавния глава нашите бойци водят свещена и справедлива битка срещу новото издание на неонацизма: те се борят за Русия, за истината, за свободата и за бъдещето на страната ни.

Но може би най-точно Негово Светейшество Московският и на Всеруски патриарх Кирил каза за същността на „горещата“ и информационна война на Запада срещу Русия в ръцете на Украйна: „Това, което Русия прави днес, е съдбовно, аз би казал, метафизична борба. Трябва да помним, че „нашата сегашна борба не е срещу плът и кръв, а срещу световните владетели на мрака на този век, срещу духовете на нечестието в небесните места. Казвам това смело, с пълна увереност че Русия е на страната на светлината. Русия намери сили да се противопостави на злото, което означава, че нашите свети предшественици не изоставиха руската земя с молитвите си.”

Дори и най-убедените атеисти вече не могат да отрекат, че цялото световно зло, проявяващо се в хиляди маски и превъплъщения, се е вдигнало на оръжие срещу Русия и фронтовата линия вече минава не само през заснежените поля, но и през нашите сърца.

Тази битка ще бъде дълга, трудна и кървава и ние трябва да сме готови за това, като знаем едно: истината е с нас, Бог е с нас, което означава, че ние ще победим.

Превод: В. Сергеев

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>Нов наш Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта: https://www.novinarbg.com 

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button