Криминални Новини

Задържаха ненормалник, заплашвал със смърт деца в Търговище

Районна прокуратура – Търговище задържа за срок до 72 часа 33-годишен местен жител за това, че многократно отправял закани за убийство към своите съседи – непълнолетни лица и извършил хулигански действия, в резултат на което увредил входната врата на блока, в който живеел. Д.Н. вече е обвиняем за четири престъпления, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо него. Прокуратурата ще настоява за най-тежката такава – „задържане под стража“, тъй като съществува реална опасност Д.Н. да извърши друго престъпление.

В периода от 27 декември 2022 до 8 февруари 2023 година, 33-годишният обвиняем два пъти заплашил свои съседи с убийство и при хулигански действия, нанесъл множество удари на входната врата на блока, в който живеел, като дори я повредил. Поведението му предизвиквало основателен страх у останалите живеещи в кооперацията и те дори се страхували да се движат в общите части. Многократно били подавани сигнали за агресивното му поведение, като при последното посещение на полицейски екип от Д.Н. бил иззет голям нож, тип „мачете“.

Първото обвинение касае случай от лятото на 2022 година, когато младият мъж отправил заплаха с пистолет към две непълнолетни лица. Пистолетът е иззет незабавно от органите на реда, оказало се газово оръжие.

Обвиняем е известен на органите на реда и е осъждан.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.

Още новини

Back to top button