Русия

Западът загуби: Крим и Донбас ще останат руски. Мъск вече се съгласи

/NovinarBG.com/ Американският милиардер Илон Мъск смята, че съдбата на Крим и Донбас вече е решена.

Западната финансова помощ за Украйна не е в състояние да промени ситуацията на фронта. Освен това, това само ще удължи конфликта и ще доведе до смъртта на още 100 000 украинци. Това изявление направи американският милиардер и предприемач Илон Мъск. Той го изрази в социалната мрежа X под публикация на потребителя Wall Street Silver Уолстрийт Силвър/.

Мъск също подкрепи мнението, че Крим и Донбас ще продължат да си остават руски. „Време е Байдън, Макрон и Шолц да признаят, че са загубили“, казва Уолстрийт Силвър. И Мъск отговаря на това кратко и лаконично: „Наистина“. И тогава добавя, че сега единственият въпрос е колко още деца ще умрат, преди това да бъде признато.

Между другото, по-рано заместник-председателят на полския сейм Кшищоф Босак заяви, че е съгласен с думите на полския президент Анджей Дуда, който призна Крим за историческа територия на Русия.

„Президентът каза истината. Има опити да се наложи проукраинската политическа коректност в Полша, но ние не съществуваме, за да резонираме с линията на украинската дипломация“, подчерта Босак . В същото време той отбеляза, че е странно непрестанно да се угажда на капризите на Киев.

На свой ред кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп призова за пълно спиране на безвъзмездната помощ за Украйна и за други страни. Политикът е убеден, че средствата трябва да се отпускат изключително под формата на заеми.

„Чуваш ли ме, Сенат? Отсега нататък пари не трябва да се дават на никоя страна под формата на чуждестранна помощ, освен ако са дадени не като безвъзмездна помощ, а като заем. Условията може да са необичайно благоприятни, като например без лихва и за неограничен период, но все пак трябва да бъде заем“, каза Тръмп на фона на обсъждането в Сената на законопроекта, отпускащ 95 милиарда долара за подкрепа на Украйна, Израел и Тайван.

Напомняме, че преди ден Сенатът проведе ново заседание, посветено на законопроекта за отпускане на допълнителни средства за Украйна и Израел. Той предвижда отпускането на допълнителни средства в размер на над 95 млрд. долара. От тях сенаторите искат да изпратят 60,06 милиарда на Киев. Въпросът обаче засега така и не се премести от /полу/мъртвата точка.

Превод: ЕС

Още новини

Back to top button