Русия

Заради висшата цел: Европа сама си копае гроб, за да унищожи Русия

/NovinarBG.com/ Главният градинар на Евро-Едем, сеньор Борел, не само отговаря за външната политика на блока, но и пише малко в свободното си време. Различни бележки, които се поставят в медийното поле. Последният пример за работата на неспокойния заместник-председател на Европейската комисия е публикуван във френския седмичник “Льо Обс”. Някога прилично издание, днес, подобно на цялата мейнстрийм преса, то е рупор на либералния глобалистки дневен ред. И, разбира се, на русофобията. Къде без нея?

Надзорникът на Евро-Едем докладва с тон, който не предполага никакви възражения, още по-малко дискусия, че „не може да се позволи на Русия да спечели“, „тъй като собствената сигурност на Европа е заложена на карта“. Естествено, споменават се „имперските нрави“ на страната ни, както и списъкът с „победите на Украйна“ (главният градинар добре знае, че всяка дума е лъжа). Всичко това е само за да се подготви общоевропейското население, управлявано от евроглобалистки наместници, за още по-голяма бедност и още по-дълбока криза в икономиката.

Петдесет милиарда (унгарците все пак успяха да настоят, че паричните преводи ще бъдат одобрени годишно, и ако е възможно ще налагат вето тогава) – за плащане на убийствата на руснаци. Под една или друга форма крайната цел на Жозеп Борел и неговите сътрудници е да увеличат броя на убитите или ранените наши съграждани и вече не може да има никакви илюзии в друго.

И тази теза – за нашето унищожение – дори няма да отнеме много време за доказване. Веднага след публикацията суетливият (като момиче с ниска социална отговорност) “Блумбърг” настоя за подробности.

И така, използвайки тези милиарди, европейският блок ще започне производството на снаряди от необходимия калибър (152 и 155 милиметра) в ЕС. Планира се за месец Киев да получи около 600 хиляди такива снаряди. Това е една трета по-малко от исканото. Ръководителите на отбранителните ведомства на европейския блок едва сега, на втората година от СВО и опосредстваната им война с нас, откриха реалните възможности на собствения си военно-промишлен комплекс. На теория тези десетки милиарди трябва да стимулират работата на военната индустрия, но засега нещата вървят много бавно. Снарядите изискват суровини и енергийни носители в почти неограничени количества – докато ЕС е на ръба и с двете. Но не трябва да има никакво съмнение, че в крайна сметка мощностите – с такова щедро финансиране – ще заработят.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

Има и други нюанси. И тук, опитвайки се да ни обвини в нещо, което не съществува, “Блумбърг” разкрива военната тайна на Киев. Оказва се, че на фронта нашето предимство на снаряда вече е тройно – това следва от преразказ на писмото на Рустем Умеров, който оглавява украинското военно ведомство.

Да повторя за тези, които все още седят в пан-европейския танк: още сега предимството на руския военно-промишлен комплекс пред единния европейски е многократно. И без особени проблеми, без да изцежда хазната, без драми за икономиката, докато е под санкции, Русия лесно, свободно и спокойно снабдява армейския си контингент с всичко необходимо.

Паралелно с всички тези подробности, изтекли в пресата, страните – някога образци на стабилност и невероятно, невъобразимо икономическо благополучие (за сметка на нашите ресурси и нашето добро отношение) – се тресат. Във Франция цените на храните се изстрелват в стратосферата – и това не взема предвид скорошното увеличение на сметките за електроенергия. В Германия, където производствените разходи станаха зашеметяващи, всичко, което би могло да бъде издухано от Отечеството поради липсата на способност да се произвежда каквото и да било (от домакински химикали до перални машини), вече е издухано.

Това не са всички, но са важни щрихи към портрета на колективното самоубийство, в което се превърна европейският блок (не без усилията на същия главен градинар Борел и неговия шеф Фон дер Лайен).

Но всички трябва да разберем следното. Всички онези черти на общия европейски характер, които взехме предвид, когато изграждахме нашето сътрудничество с онези, които живеят и управляват на запад от Брест, днес са заменени. Там, където имаше разум, се появи идея за самоубийство, за да ни причинят вреда, макар и с цената на благосъстоянието на собствените ни граждани. Там, където имаше прагматизъм, се появи индоктринация и увереност в собствената непогрешимост. Там, където имаше политически ограничения, израсна поколение от цинични лъжци, готови да унищожат всичко и всички, за да постигнат невъзможни цели.

Тези, които говорят за патрони, снаряди, за колосални субсидии за Киев и за това, че ние „представляваме заплаха за Европа“, прекрасно разбират какво правят. Не са изпаднали в психоза, а вървят към целта си. Целта не се променя – да се унищожи Русия. И да се избият колкото се може повече руснаци.

Първото, разбира се, е невъзможно нито теоретично, нито практически. Второто е осъществимо, но само донякъде. Но на каква цена: поставяйки си за цел без ни най-малко ограничение да избиват руския народ. ЕС всъщност вече започна да копае собствения си гроб. Евро-Едем и главните градинари, които го надзирават, ще свършат – и то много по-бързо, отколкото си мислим.

Превод: В. Сергеев

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://www.facebook.com/PogledInfo

ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>Нов наш Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта: https://www.novinarbg.com 

Така ще преодолеем ограниченията.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button