ОБЩЕСТВО

Зловещо убийство се разследва от три държави в ЕС

Полицията в три съседни държави от ЕС е привлечена в разследването на смразяващо убийство, при което жертвата е била нарязана на парчета, а частите от тялото ѝ са били изхвърлени през различни граници.

Във вторник властите потвърдиха, че главата и краката, намерени на 1 ноември в германския град Трир, принадлежат на трупа, открит на 19 септември във френския град Мон-Сен-Мартен.

Градовете се намират на около 60 км един от друг от двете страни на малката държава Люксембург, където на 6 октомври беше арестуван 48-годишен мъж по подозрение в убийство.

Жертвата е идентифицирана като 40-годишна португалка на име Диана Сантош, която е живяла в Северен Люксембург, предава БГНЕС.

Люксембургските медии съобщиха за подозрения, че зловещото престъпление е свързано с уговорен брак.

Във вторник германската и люксембургската полиция съобщиха, че ДНК тестовете са потвърдили, че всички части от тялото са от Сантош.

Според разследващите изглежда, че тя е била убита на едно място, а останките ѝ са били транспортирани до местата, където са били открити по-късно.

Торсът във френския град е намерен в изоставена сграда и е идентифициран по татуировките му. Френската аутопсия не открива по останките огнестрелни или прободни рани, нито признаци на сексуално насилие.

Частите от тялото, оставени в Германия, са били забелязани в храст до паркинг.

Прокурорите в люксембургския град Дикирх, където Сантош е пребивавала, са поели ръководството на делото.

Дикирх се намира приблизително на еднакво разстояние между Трир и Мон Сен Мартен.

Правоприлагащите служби на ЕС често си сътрудничат при трансгранични престъпления както на двустранна основа, така и чрез европейските агенции Европол и Евроюст.

Източник: Dnes.bg

Статията Зловещо убийство се разследва от три държави в ЕС е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button