ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Човек на Киро и Асен налива акъл по телевизията, поиска от българите да…

„Няма да подкрепим първия мандат за съставяне на кабинет и няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ. Мнозина ни казват: „разберете се с ГЕРБ и направете едно правителство”. Какво правителство ще е това?

Трябва ли да си затворим очите за хора от списъка „Магнитски”, да си затворим очите за всички калинки-малинки, за спестените сантиметри асфалт. Тази привидна стабилност не трябва да бъде жертва на такива компромиси“.

Такива локуми разтяга Йордан Терзийски – депутат от „Продължаваме промяната” пред NOVA NEWS.  Според него, „този парламент трябва да приеме поне бюджет и основните закони“, явно визирайки заявката за приемането на спорните закони от Истанбулската конвенция.

Относно прогнозата, че обединението между ПП и ДБ и на местните избори, той обяви, че по-важно е кое е добре за България. По думите му по-важно е да има правителство, но не с цената на компромиси.

„И в 47-ото, и в 48-ото Народно събрание сериозно подхождахме към реализацията на нашите мандати. Законодателната програма, по която постигнахме съгласие с ГЕРБ, е важна за България. Може да се направи една мнима съдебна реформа, да се приемат тези закони, но така да се скопят между първо и второ четене, че нищо да не проработи”, обясни Терзийски.

„Това Народно събрание, колкото и да му е кратък животът, трябва да приеме поне бюджет и поне най-основните законопроекти”, каза Терзийски. По думите му неговата формация иска да се гледа бюджет, за да се гледа, трябва да има правителство.

Още новини

Back to top button