ПОЛЕЗНИ

Ето как лекарите се предпазват от вредното влияние на магнитните бури

Ако страдате от главоболие и промени в кръвното налягане по време на слънчеви изригвания, тогава трябва да се погрижите за вашето здраве предварително.

Някои хора не забелязват капризите на времето или магнитните бури. А други по здравословното си състояние могат предварително да гадаят за предстоящото затопляне или смущения на Слънцето.

Advertisement

Ако попадате във втората категория, тогава добрата новина е, че имате силата да облекчите състоянието си.

Ендокринологът Зухра Павлова разказа по-подробно за това в своя канал в Telegram.

Някои лекари и учени оспорват самата идея, че магнитните бури могат да повлияят на човешкото състояние. Всички обаче са съгласни, че колебанията в полето могат да повлияят на работата на технологичните устройства.

Човешкото тяло, както подчертава Павлова, е по-сложно от всяко оборудване. Следователно, по един или друг начин, хората все още могат да усетят въздействието на магнитните бури. В такива дни някои страдат от резки промени в кръвното налягане, главоболие и засилване на симптомите на хронични заболявания.

Какво можете да направите, ако видите, че астрономите са прогнозирали магнитна буря в следващите дни? Има няколко прости, но работещи начина да си помогнете.

Ако сте диагностицирани с хронични заболявания и ви предписват определени лекарства, непременно ги приемайте през бурните дни. Много хора правят грешката да спрат хапчетата веднага щом се почувстват по-добре. Всъщност обаче много заболявания престават да се проявяват, докато човек приема лекарства. Поддържа се.

Би било добра идея предварително да закупите и да имате под ръка таблетки, които ще ви помогнат да се справите с неприятните последици от магнитните бури. Това могат да бъдат лекарства за главоболие, за нормализиране на кръвното налягане и пулса.

Някои хора смятат, че седативите помагат за справяне със симптомите. Например, опитайте да си сварите билков чай.

За да предпазите стомаха си от ненужни проблеми по време на бури, опитайте се да ядете по-малко мазни, пържени, солени и други храни, които могат да причинят стомашно-чревни разстройства.

Ароматерапията, масажът и йогата помагат на много хора да се почувстват по-добре.

Основното правило: опитайте се да не натоварвате тялото си по време на смущения на слънцето. Вече му е трудно.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button